TakeCare – domaća aplikacija koja pouzdano podsjeća na redovno uzimanje terapije

Redovito uzimanje terapije koju je propisao liječnik prilično je važno, a ovo je domaća aplikacija koja će pomoći da se uzimanje terapije slučajno ne preskoči. Osim toga, nudi i mogućnost unosa i samim time i praćenja vrijednosti različitih mjerenja…

Matija Gračanin utorak, 2. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TakeCare 
Namjena Podsjeća na uzimanje terapije
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

TakeCare je domaća aplikacija koja pomaže da se terapija koju je propisao liječnik uzme na vrijeme i pravilno, ali omogućava i da se unesu vrijednosti različitih mjerenja (krvni tlak, šećer u krvi, tjelesna masa, razina boli) kako bi ih se njihova kretanja mogla pratiti na jednome mjestu i po potrebi ih pokazati liječniku.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa u stvaranjem profila (aplikacija je dostupna na hrvatskom jeziku), a onda je za početak potrebno unijeti lijekove koje se troše kao dio terapije. Pritom se lijekovi mogu unositi skeniranjem barkoda na kutiji samoga lijeka, no samo ako je riječ o Plivinim (Tevinim) lijekovima. Druge je lijekove potrebno unijeti ručno.

Pri unosu lijeka se definira raspored uzimanja lijeka te točno doziranje, a onda se namješta kada se želi da aplikacija obavijesti o tome da je vrijeme za uzimanje lijeka. Zgodno je to što se kvačicom može označiti da je terapija uzeta na vrijeme i tako osigurati da je se doista ne preskoči.

Osim toga, ako su propisani Plivini (Tevini) lijekovi, onda će se o njima moći doznati i nešto više informacija; dobiti uputu o lijeku i doznati nešto više o povezanim bolestima. Nema što, TakeCare je jednostavna i vrlo ukusno dizajnirana aplikacija koju je vrlo lako koristiti. Stoga bi svi oni koji moraju redovito uzimati terapiju i žele voditi evidenciju o različitim mjerenjima, svakako trebalo vidjeti što im ova aplikacija može ponuditi.