Nestašica čipova pogodila proizvodnju iPada i MacBooka

Nije poznato o kojim se točno modelima iPada i MacBooka radi te je l' odgođena proizvodnja za postojeće ili buduće uređaje

Matej Markovinović petak, 9. travnja 2021. u 18:07

Nestašica čipova predstavlja veliki problem za tehnološke proizvođače, a čini se da i Apple nije pošteđen. Prema izvješću Nikkeia, jedan je dio proizvodnje MacBooka i iPada odgođen, dok je drugi dio narudžbi komponenata pomaknut za drugu polovicu ove godine.

Navodi se da je problem s MacBookom povezan s mogućnošću postavljanja određenih komponenata na tiskane pločice prije montaže uređaja, a proizvodnja je iPada odgođena zbog nedostatka zaslona i njegovih komponenata. Tvrdi se da nestašica nije još utjecala na proizvodnju iPhonea, no izvori navode da je i za njih opskrba komponentama „poprilično uska“.

Ove se godine očekuje izbacivanje novog iPad Pro modela, ali i potpuna tranzicija na M1 procesore u cijeloj MacBook liniji. Kako prenosi MacRumors, nagađa se da će novi iPad Pro s 12,9-inčnim mini-LED zaslonom, početi s masovnom proizvodnjom već ovoga mjeseca.

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi