Nije svaki novčanik primjeren za Appleovu karticu, pa čak ni ako je kožni!

Apple je izdao detaljne upute vlasnicima kreditne kartice Apple Card o tome kako i gdje je moraju držati da ne bi izgubila na ljepoti

Sandro Vrbanus petak, 23. kolovoza 2019. u 14:30

Za slučaj da ste već uključeni u Appleov ekosustav hardvera i softvera, a živite (za sada) u SAD-u, tada će vam Apple ponuditi još jednu uslugu koja bi vas u taj svijet trebala dodatno "asmilirati". Govorimo, dakako, o Apple Cardu, luksuznoj kreditnoj kartici koja svojim vlasnicima nudi visoke kamate, ali i neke pogodnosti prilikom kupnje određenih proizvoda, te neizbježno – statusni simbol.

Kartica je, pisali smo o tome u detalje, izrađena CNC glodalicom "unibody" izvedbi od titana, presvučena je posebnim višestrukim bijelim premazom, dok je Appleov logotip ugraviran na poseban način kako bi što ljepše reflektirao svjetlost.

Poružnila je? Krivo je držite

Kao takva, ova kartica trebala bi privlačiti poglede gdje god da je izvadite. Međutim, da bi ostala vizualno privlačna što duže, Apple je izdao i posebne upute korisnicima o tome kako i gdje bi ovu karticu trebali držati te kako bi se o njoj trebali brinuti.

Titanska kartica ne bi smjela, kažu, doći u dodir s tvrdim i oštrim predmetima (primjerice, s ključevima ili kovanicama u džepu) jer bi se bijeli premaz mogao oljuštiti. Trebalo bi je nositi u novčaniku, džepu ili torbici načinjenima od mekih tkanina – nikako od denima ili kože, jer isti mogu prouzročiti "trajnu diskoloraciju", odnosno promijeniti boju kartice.

U slučaju da je nosite u novčaniku, upozorava Apple, kartica ne bi trebala dodirivati druge kreditne kartice već mora biti smještena u vlastiti džepić kako bi se izbjeglo stvaranje ogrebotina.

Upute i za pranje

Da bi Apple Card kartica uvijek izgledala jednako, kompanija je sastavila i upute za njezino čišćenje. Ono se obavlja nježnim brisanjem mekom, lagano vlažnom krpom od mikrofibre, i eventualno malom količinom izopropilnog alkohola.

Na sreću, korisnici iz naših krajeva vjerojatno neće o ovim detaljima još neko duže vrijeme morati voditi brigu, jer Apple Card trenutačno izdaje banka Goldman Sachs, i to samo u SAD-u.