Vlasnici Apple Watcha 2. i 3. generacije dobivaju besplatnu zamjenu napuknutog ekrana

U Appleu su pronašli manjkavost kod navedenih generacija pametnih satova s aluminijskim kućištem i svim vlasnicima, pa i onima u Hrvatskoj, ponudili besplatnu zamjenu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 2. rujna 2019. u 13:52

Aluminijske inačice Apple Watcha iz serija 3 i 4, lansiranih u rujnu 2016., odnosno 2017. godine, ponekad imaju problema s kvalitetom. U Appleu su primijetili da zasloni u ovim inačicama pametnih satova ponekad "popuste", te da se uz njihov rub znaju pojaviti napuknuća. Pukotine obično krenu s jedne strane zaslona, uz njegov sami rub, te se ponekad prošire i na ostale strane, kako je prikazano na slikama.

Iz tog je razloga Apple sada pokrenuo program besplatne zamjene zaslona koji su napuknuti na ovaj način. Ista se može obaviti u ovlaštenim Appleovim servisima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Program zamjene obuhvaća sve Apple Watch serije, u veličinama 38 i 42 milimetra, koje nose oznaku Series 2 ili Series 3. Točan popis svih modela za koje vrijedi upozorenje na pukotine i mogućnost besplatnog popravka naveden je u priloženoj tablici.

Iz Applea poručuju svima koji imaju neki od satova iz ovog popisa da se jave najbližem ovlaštenom servisu, koji će im unutar pet radnih dana zamijeniti oštećeni ekran. Detaljne upute vlasnicima starijih Apple Watcha dostupne su na ovom mjestu.