CARNet i Srce dobili Povelje Republike Hrvatske

Odlukom predsjednice, Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet dodijeljene su Povelje Republike Hrvatske

Sandro Vrbanus četvrtak, 16. studenog 2017. u 11:00

Odlukom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Sveučilišnom računskom centru (Srce) Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet dodijeljene su jučer Povelje Republike Hrvatske.

Povelje su dodijeljene Srcu za osobite zasluge u uvođenju i popularizaciji Interneta i internetskih tehnologija u Republici Hrvatskoj, a CARNetu za osobite zasluge u dugogodišnjem razvoju obrazovanja pojedinaca i hrvatskog društva u cjelini pomoću novih informacijskih tehnologija i razvoja digitalno zrelog društva, s posebnim naglaskom na obrazovnu i akademsku populaciju u Republici Hrvatskoj.

Povelju je u ime Sveučilišnog računskog centra primio ravnatelj dr. sc. Zoran Bekić, a u ime CARNeta ravnatelj Goran Kezunović.

Ovoga tjedna obilježava se početak internetske ere u Hrvatskoj, točno četvrt stoljeća otkako su hrvatski građani dobili mogućnost pristupa Internetu. Svečano obilježavanje 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj održat će se u petak, 17. studenoga 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 19 sati.