Infinum preuzimanjem tvrtke 3P Development širi poslovanje na Makedoniju

Domaća developerska tvrtka Infinum objavila je kako preuzima makedonsku tvrtku za razvoj digitalnih proizvoda 3P Development i time ulazi na ovo tržište

Sandro Vrbanus srijeda, 1. prosinca 2021. u 22:57

Domaća tvrtka za razvoj digitalnih proizvoda Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development kako bi zadovoljila rastuće globalne potrebe. Infinum planira intenzivno ulagati u novu makedonsku podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim na oko 100 zaposlenika.

Iz Infinuma priopćuju kako se radi o provedbi strateškog plana globalne ekspanzije. U posljednjih šest mjeseci otvorili su urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija diljem Europe i Amerike. Međutim, tu se ne namjeravaju zaustaviti. Trenutačno na navedenim lokacijama aktivno traže stotinjak kolegica i kolega za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta.

"Novo poglavlje u razvoju"

"U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru – radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma", izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma.

Nikola Kapraljević
Nikola Kapraljević

Pripajanje makedonske agencije dio je Infinumove strategije jačanja prisutnosti u regiji. Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzet će osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev, koji će biti zadužen za razvoj Infinuma na makedonskom tržištu. Gjorgi iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P živio je nekoliko godina u Pragu i New Yorku, te između ostalog, radio za Oracle i Seavus.

"Ljubav na prvi pogled"

"Veza s Infinumom bila je kao ljubav na prvi pogled. Od prvog dana bio sam impresioniran načinom organizacije, odnosom prema zaposlenicima i klijentima. Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima", poručuje Gjorgi Kosev.

Gjorgi Kosev
Gjorgi Kosev

Ovom transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata.

"Aktivno tražimo tvrtke komplementarne Infinumu, kako na Zapadu, tako i u regiji. Kod Gjorgija i njegovog tima prepoznali smo slično razmišljanje te želju da postanu dio Infinumovih globalnih ambicija. Osim toga u Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, te iskustvo u skaliranju biznisa", nadodaje Kapraljević.

3P Development će, sada u sklopu Infinuma, nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište, najavljeno je danas. Transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

 

* * *

Ako ste jučer pročitali ovu objavu, onda znate da ovih dana dijelimo Bug Plus pretplate, pa je došao trenutak da saznamo tko je današnji dobitik - a to će biti onaj čitatelj koji prvi ostavi komentar ispod ove, random odabrane, vijesti! Podsjećamo da postojeći pretplatnici na tiskano izdanje i Pro na digitalna izdanja ne sudjeluju u ovoj nagradnoj igri jer već imaju viši status od onoga koji se trenutno dijeli.