OneDrive, servis za pohranu i dijeljenje datoteka u oblaku, proslavio 15. rođendan

Priča OneDrivea započela je u kolovozu 2007. kada je Microsoft prvi put lansirao svoj uslugu za pohranu u oblaku kako bi omogućio pohranu, dijeljenje i sinkroniziraju datoteka.

Tomislav Stanković srijeda, 10. kolovoza 2022. u 11:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

OneDrive je dio paketa usluga u oblaku Microsoft 365 (ranije poznat kao Microsoft Office 365) nastao kao Microsoftov odgovor na rastuće potrebe korisnika za sigurno spremanje podataka u oblak. Usluga se s godinama razvijala i dodavala nove funkcionalnosti te je postala centralno mjesto za povećanje produktivnosti i suradnju privatnih i poslovnih korisnika.

OneDrive Home

Kako bi proslavio 15. godišnjicu OneDrive predstavlja redizajnirano OneDrive Home iskustvo kako bi pomogao da brže i jednostavnije nastavite s radom i nadoknadite ono što ste propustili dok ste bili odsutni. OneDrive će od sada prikazati vaše najvažnije i najnovije datoteke zajedno sa ostalim aktivnostima u glavnom ekranu nakon otvaranja usluge i tako omogućiti da sve bude vidljivo na prvi pogled za brzo određivanje prioriteta gdje početi raditi.

Pri vrhu ekrana, iznad popisa nedavnih datoteka, omogućeno je i filtriranje prema vrsti datoteke (.docx, .pptx, .xlsx i .pdf).

Na popisu aktivnosti nalazi se i stupac "Activity" koji prikazuje tko je podijelo, spomenuo ili komentirao navedenu datoteku tako da odmah možete znati na što posebno obratiti pažnju.

Sve ovo biti će dostupno "u narednim mjesecima", navedeno je u objavi.

📷 Image: OneDrive
Image: OneDrive

Više informacija možete doznati u njihovom The Intrazone podcastu.