Homeworld 3 još jednom odgođen, novo vrijeme izlaska je veljača iduće godine

Iako je trebao biti objavljen u prvoj polovini ove godine, Homeworld 3 je novim priopćenjem developera odgođen za veljaču iduće čime nismo iznenađeni

Damir Radešić petak, 26. svibnja 2023. u 13:05

Jedan od najboljih RTS serijala svih vremena je svakako Homeworld, "svemirska opera" čije je prvo izdanje objavljeno davne 1999. godine i odmah steklo mase fanova. Naredne godine dobili smo Cataclysm, te 2003. Homeworld 2 koji je potvrdio elitni status i majstorstvo Relic Entertanimenta nakon čega je serijal dospio u ruke Gearbox Entertainmenta. Isti su 2015. godine objavili remastere oba glavna izdanja, te godinu kasnije i Homeworld: Deserts of Kharak kojeg potpisuje ekipa Blackbird Interactivea. Iako ovaj "prizemljeni" Homeworld nije bio toliko zarazan kao onaj koji se odvijao u 3D prostoru svemirskih prostranstava, pokazao je umijeće developera kojima je dodijeljena zadaća izrade Homeworlda 3, trećeg pravog nastavka najavljenog 2019. godine.

Nažalost, iako smo ga već trebali igrati, prošle je godine izlazak odgođen na prvu polovicu ove, a kako do isteka tog roka preostaje manje od mjesec dana, obzirom na manjak ikakvih informacija koje uobičajeno prethode izlascima na tržište, bilo je jasno da se ne događa ništa dobro. Novim priopćenjem Blackbird Interactivea potvrđene su naše sumnje, te je Homeworld 3 dobio veljaču iduće godine kao novo okvirno vrijeme izlaska.

Zanimljivo, autori se nisu izvlačili na uobičajeno "poliranje i uklanjanje bugova", već jednostavno kažu kako im je želja opravdati ime koje igra nosi i dostići visoke standarde postavljene u originalima. Napominju kako i dalje namjeravaju isporučiti sve obećane sadržaje u čemu ih podupire Gearbox kao izdavač, te nadodaju kako razlog odgode nije četverodnevni radni tjedan na kojeg je Blackbird prešao lani. "U stvari, ekipa je uspjela ostvariti isti učinak, ako ne više time što im je dano više osobnog vremena", zaključuju glavešine Blackbirda.