Još jedna odgoda preklopnog mobitela: Huawei Mate X neće u prodaju prije rujna

Nakon što je Samsung zbog problema s ekranom odgodio početak prodaje Galaxa Folda, slična sudbina zadesila je i Huaweijev "preklopnik"

Sandro Vrbanus petak, 14. lipnja 2019. u 14:22

Iako je trebao biti službeno lansiran ovoga mjeseca, i prošao je proces dobivanja potrebnih certifikata za prodaju u Kini, Huaweijev prvi mobitel s preklopnim zaslonom, Mate X, ipak neće na tržište ovih dana. Slično kao i nešto ranije Samsungov Galaxy Fold, Mate X je netom prije puštanja u prodaju pokazao određene slabosti kad je riječ o preklopnom ekranu. Slijedom toga Huawei je odlučio odgoditi službeno lansiranje Matea X – do jeseni.

Iz kineske su kompanije poručili da su posebno oprezni nakon što su vidjeli kako su se pretprodukcijski primjerci Galaxy Folda proveli kod prvih testera, pa su pod svaku cijenu htjeli izbjeći istu sudbinu i za svoj preklopni mobitel. Stoga ga sada planiraju u prodaju pustiti najranije tijekom rujna ove godine.

"Ne želimo lansirati proizvod koji će nam uništiti reputaciju", poručio je glasnogovornik ove kompanije, ne spominjući da bi jedan od razloga za odgodu mogli biti i problemi s SAD-om u kojima je Huawei našao posljednjih tjedana.

Jednom kada zaista bude lansiran, Huawei Mate X bit će preklopni mobitel sa zaslonom dijagonale 8 inča, imat će podršku za 5G mreže, a početna bi mu cijena trebala biti 2.299 eura. Istodobno bi se trebao početi prodavati u cijelom svijetu.