Technics je upravo predstavio svoje nove najbolje bežične slušalice – već smo ih testirali!

Svestrana primjena, udobnost, mnoštvo korisnih funkcija i izvrsna kvaliteta zvuka, osobine su koje Technics pridaje svojim novim bežičnim slušalicama, modelima EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2

Davor Šuštić četvrtak, 18. svibnja 2023. u 15:00

Nakon dvogodišnjeg zatišja, Technics je službeno lansirao dva nova modela bežičnih TWS (True Wireless Stereo) slušalica, nazvanih EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2. Potonji bi vam mogao zazvučati poznato, jer smo krajem 2021. opisivali prvo izdanje tih slušalica, i preporučili ih zbog odlično zaokruženih mogućnosti, koje su sve od reda bile dobro implementirane.

Slušalice EAH-AZ80 upravo su postale Technicsov udarni proizvod u svijetu bežičnih slušalica. S cijenom od 299 eura, jasno je kako kreću u borbu s najboljim konkurentskim modelima, a kako iz nje izlaze, doznajte u našoj recenziji. Imali smo ih prilike koristiti nekoliko tjedana uoči današnje svjetske premijere, što je bilo dovoljno da prikupimo obilje dojmova.

Model EAH-AZ80 proizvodi se u crnoj i srebrnoj izvedbi
Model EAH-AZ80 proizvodi se u crnoj i srebrnoj izvedbi

Opremljene su 10-milimetarskim dinamičkim zvučničkim jedinicama, a svaka slušalica raspolaže s čak četiri mikrofona, zaduženih za prijenos glasa prilikom telefoniranja i izgovaranja glasovnih naredbi, kao i za korištenje dvaju dostupnih načina rada, nazvanih ANC (aktivno poništavanje vanjske buke) i Ambient (prijenos okolnih zvukova u slušalice).

Za procesiranje signala s mikrofona zadužena je Techniscova tehnologija JustMyVoice, koja posao izoliranja glasa i prigušenja pozadinske buke obavlja adaptivno, već prema zahtjevima okoline u kojoj se trenutačno nalazimo. Implementacija ANC-a je dvostruka hibridna, a sve o njegovoj učinkovitosti pročitajte u recenziji slušalica EAH-AZ80.

Tehnologija JustMyVoice brine se za optimalno iskustvo telefoniranja, bez obzira na buku okoline
Tehnologija JustMyVoice brine se za optimalno iskustvo telefoniranja, bez obzira na buku okoline

Deklarirano vrijeme autonomije jest sedam sati s aktivnim ANC-om, odnosno pola sata više, ako je ANC isključen. Priložena kutijica podiže ukupnu autonomiju na 25 sati. Kutijica se može puniti žično, putem USB-C konektora, ali i bežično, odlaganjem na bilo koji Qi bežični punjač. Dostupno je i brzo punjenje slušalica – provedu li u kutijici 15 minuta, dobit će dovoljno energije za 70 minuta rada.

Kako se radi o posve novom proizvodu, ne čudi da su Technicsove slušalice opremljene Bluetooth 5.3 čipom, koji podržava kodeke SBC, AAC i LDAC te tehnologiju Bluetooth Multipoint, s mogućnošću spajanja na tri uređaja istovremeno.

Model EAH-AZ60M2 nešto je drugačijeg dizajna u usporedbi s EAH-AZ80 te donosi za dva milimetra manje zvučničke jedinice, ali nudi identične funkcije i autonomiju. Sve to za sedamdesetak eura manje
Model EAH-AZ60M2 nešto je drugačijeg dizajna u usporedbi s EAH-AZ80 te donosi za dva milimetra manje zvučničke jedinice, ali nudi identične funkcije i autonomiju. Sve to za sedamdesetak eura manje

Druge Technicsove nove slušalice, model EAH-AZ60M2, nude apsolutno sve iste mogućnosti i jednako vrijeme autonomije, ali su malo drugačijeg dizajna te imaju 8-milimetarske umjesto 10-milimetarskih zvučničkih jedinica. Cijena im je zbog toga spuštena na 229 eura. I one su nam stigle na test, a kako se u praksi odnose prema modelu EAH-AZ80, kao i najljućim konkurentima, kazat ćemo vam za otprilike dva tjedna, koliko će nam trebati da ih propisno testiramo.