Discord stiže na PlayStation

Trenutno nije poznato dolazi li punokrvna Discord aplikacija na PlayStation konzole ili se pak radi o povezivanju PSN i Discord računa. Više će informacija biti dostupno u narednim mjesecima

Matej Markovinović srijeda, 5. svibnja 2021. u 06:00

Prema objavi na blogu Sony Interactive Entertainmenta, popularni će se komunikacijski servis Discord, udružiti s PlayStationom.

Predsjednik i izvršni direktor PlayStationa, Jim Ryan, navodi da se već naporno radi na povezivanju Discorda s PlayStation Networkom te da se integracija može očekivati početkom sljedeće godine.

„Naš je cilj približiti iskustva Discorda i PlayStationa na konzoli i mobilnim uređajima, omogućujući prijateljima, grupama i zajednicama lakše druženje, zabavu i komunikaciju tijekom zajedničkog igranja igara“, objašnjava Ryan.

U objavi se navodi da je Sony Interactive Entertainment također uložio neodređenu količinu novca u Discord u sklopu Series H runde investiranja, što je uveliko pomoglo novopečenom partnerstvu.

„Od našeg prvog razgovora sa suosnivačima Jasonom Citronom i Stanom Vishnevskiyem, nadahnula me njihova cjeloživotna ljubav prema igranju i zajednička strast naših timova da pomognu okupljati prijatelje i zajednice na nove načine“, zaključuje Ryan.

Zbog velikog uspjeha Discorda kao komunikacijskog servisa ponajviše namijenjenog igračima, u zadnjih se dva mjeseca „šuškalo“ o Microsoftovoj akviziciji tvrtke u vrijednosti od preko 10 milijardi dolara. Dogovori su na kraju propali jer je Discord odlučio ostati samostalan, a u igri za akviziciju su navodno bili i Amazon te Epic Games.