Flickr u rukama servisa SmugMug

Nakon 13 godina u vlasništvu tvrtke Yahoo, servis za skladištenje fotografija Flickr ima novog vlasnika, to je obiteljska tvrtka i dosadašnji konkurent na tržištu, SmugMug

Matija Pavlić nedjelja, 22. travnja 2018. u 07:00

Nekad vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr sada će biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug. U ruke servisa koji se također specijalizirao za skladištenje fotografija Flickr prelazi za nepoznati iznos.

Dio je to kampanje prodaje pojedinih dijelova tvrtke, nedavno pokrenute od strane podružnice tvrtke Verizon pod imenom Oath, koja pod jednim krovom okuplja Yahoo i AOL.

Flickr je nastao 2004. godine unutar kanadske tvrtke Ludicorp, a iduće godine kupuje ga Yahoo, koji je prošle godine rasprodan u dijelovima, od kojih je neke preuzeo Verizon (Flickr je ušao u spomenutu Verizonovu podružnicu Oath), a ostatak je preuzela kineska Alibaba (i uklopila u podružnicu Altaba).

Nakon velikih korporacija Flickr dolazi u ruke obiteljske tvrtke SmugMug koju su 2002. godine osnivali otac i sin Chris i Don MacAskill. Nakon preuzimanja, Flickr i SmugMug nastavit će poslovati kao zasebni servisi, a korisnici će morati pristati na SmugMugove uvjete poslovanja ukoliko žele nastaviti koristiti Flickr. U SmugMugu obećavaju "kako će investirati u svijetlu budućnost Flickra".

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi