Flickr u rukama servisa SmugMug

Nakon 13 godina u vlasništvu tvrtke Yahoo, servis za skladištenje fotografija Flickr ima novog vlasnika, to je obiteljska tvrtka i dosadašnji konkurent na tržištu, SmugMug

Matija Pavlić nedjelja, 22. travnja 2018. u 07:00

Nekad vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr sada će biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug. U ruke servisa koji se također specijalizirao za skladištenje fotografija Flickr prelazi za nepoznati iznos.

Dio je to kampanje prodaje pojedinih dijelova tvrtke, nedavno pokrenute od strane podružnice tvrtke Verizon pod imenom Oath, koja pod jednim krovom okuplja Yahoo i AOL.

Flickr je nastao 2004. godine unutar kanadske tvrtke Ludicorp, a iduće godine kupuje ga Yahoo, koji je prošle godine rasprodan u dijelovima, od kojih je neke preuzeo Verizon (Flickr je ušao u spomenutu Verizonovu podružnicu Oath), a ostatak je preuzela kineska Alibaba (i uklopila u podružnicu Altaba).

Nakon velikih korporacija Flickr dolazi u ruke obiteljske tvrtke SmugMug koju su 2002. godine osnivali otac i sin Chris i Don MacAskill. Nakon preuzimanja, Flickr i SmugMug nastavit će poslovati kao zasebni servisi, a korisnici će morati pristati na SmugMugove uvjete poslovanja ukoliko žele nastaviti koristiti Flickr. U SmugMugu obećavaju "kako će investirati u svijetlu budućnost Flickra".