Intel najavio otpuštanja nakon najvećeg kvartalnog gubitka ikada

Intel je prošlog mjeseca izvijestio o najvećem kvartalnom gubitku u povijesti. Neto gubitak u prvom tromjesečju iznosio je 2,8 milijardi američkih dolara, a prihod je pao za 36%.

Martina Salvaro utorak, 9. svibnja 2023. u 13:25

Val otpuštanja nastavlja potresati tehnološku industriju, a Intel je još jedna tvrtka koja je potvrdila da planira smanjiti radnu snagu u cilju smanjenja troškova. Poznati proizvođač poluvodičkih čipova nije otkriti koliko će radnika otpustiti.

Najveći kvartalni gubitak u povijesti

Intel je prošlog mjeseca izvijestio o najvećem kvartalnom gubitku u povijesti kompanije usred pada prodaje osobnih računala. Neto gubitak u prvom tromjesečju iznosio je 2,8 milijardi američkih dolara, a prihod je pao za 36% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Tvrtka sa sjedištem u Santa Clari u Kaliforniji ranije ove godine smanjila plaće zaposlenika i rukovoditelja.

Drugi prioriteti

'Intel radi na ubrzanju svoje strategije dok se snalazi u izazovnom makroekonomskom okruženju. Nastavljamo ulagati u područja koja su ključna za naše poslovanje, uključujući naše proizvodne operacije u SAD-u, kako bismo bili dobro pozicionirani za dugoročni rast.' rekli su iz Intela.