Izvršni direktor Spotifya: Želimo podići cijene mjesečne pretplate

Izvršni direktor Spotifya dotaknuo se podizanja cijene mjesečne pretplate, rekavši da tvrtka to želi učiniti, ali da je sve stvar dogovora s diskografskim kućama

Matej Markovinović četvrtak, 27. travnja 2023. u 14:18
📷 Foto: Unsplash, Reet Talreja
Foto: Unsplash, Reet Talreja

Izvršni direktor Spotifya, Daniel Ek, rekao je da tvrtka želi podići cijene mjesečne pretplate za svoj glazbeni streaming servis, ali da sve ovisi o dogovorima s velikim diskografskim kućama.

„Mislim da smo spremni podići cijene, imamo mogućnost to učiniti, ali sve se na kraju svodi na pregovore s glavnim dioničarima glazbene industrije“, rekao je Ek na nedavnom konferencijskom pozivu o kojem je izvijestio Billboard.

Iako još ništa nije sigurno, korisnici Spotifya na društvenim mrežama šire svoje nezadovoljstvo mogućim poskupljenjem. Razlog tome je činjenica da konkurenti nude strujanje glazbe u visokoj kvaliteti, dok Spotify to i dalje nema, usprkos tome što su najavili tu opciju 2021. godine.

Podsjetimo, Spotify je trenutno s cijenom od 5,99 eura mjesečno jedna od najjeftinijih opcija za glazbeni streaming servis. Jeftiniji od njega jedino je Tidal, za kojeg je svaki mjesec potrebno izdvojiti 4,99 eura. Za usporedbu, mjesečna pretplata na Deezer košta 6,99 eura, a na Apple Music Individual čak 10,99 eura.