LG Chem investira 424 milijuna dolara u tvornicu baterija

Prema pisanju Reutersa, LG Chem u Južnoj Koreji namjerava uložiti 424 milijuna američkih dolara u novu tvornicu namijenjenu proizvodnji katodnih materijala za litij-ionske baterije

Matija Pavlić petak, 26. srpnja 2019. u 06:00

Kako javlja Reuters, LG Chem, LG-jeva podružnica koja se specijalizirala za baterije namjerava uložiti oko 424 milijuna američkih dolara u novu tvornicu u Južnoj Koreji.

Tvornica na jugoistoku Južne Koreje (grad Gumi) proizvodit će katodni materijal za litij-ionske baterije koji se izrađuje od litija te od kombinacije drugih metala kao što su nikal, kobalt i mangan.

Očekivani početak proizvodnje u novoj tvornici zakazan je za kraj 2022. godine te je predviđeno zapošljavanje oko 1000 domaćih južnokorejskih radnika. LG Chem trenutačno ima dvije tvornice za katode u matičnoj Južnoj Koreji te jednu u Kini.  

LG Chem je jedan od vodećih dobavljača baterija za električna vozila tvrtki kao što su Volkswagen i General Motors. Četvrta tvornica predstavlja napore tvrtke da poveća svoju samostalnu proizvodnju katodnog materijala s trenutačnih 20% na budućih 35%.