Micro-Link slavi 30 godina bavljenja bežičnim komunikacijama

Sve je započelo 1992. godine kada je Micro-Link osnovan kao mali obiteljski startup, a pokretanje poslovanja bilo je inicirano vlastitim razvojem uređaja – mikrovalnog radijskog linka za prijenos zvuka, podataka i videa.

Bug.hr srijeda, 27. travnja 2022. u 20:45

Micro-Link je ICT tvrtka specijalizirana za primjenu bežičnih komunikacijskih tehnologija i mrežnih rješenja. Fokus poslovanja je razvoj i integracija cjelovitih komunikacijskih rješenja prilagođenih potrebama klijenata, što uključuje široku paletu tehnološki naprednih sustava i profesionalnih usluga potrebnih za implementaciju.

Osnivanje tvrtke prije 30 godina krenulo je idejom Dragutina Jankovića, a njegova vizija je bila pokrenuti tvrtku specijaliziranu za radijske komunikacije. Nakon osnivanja, prvih pet godina na pokretanju novog biznisa radila je isključivo obitelj sa suradnicima, od čega se postupno počeo graditi stručni tim. U tada neizvjesnim vremenima tvrtka je krenula u pionirski pothvat bavljenja bežičnim tehnologijama, za koje je u ovom dijelu svijeta rijetko tko čuo. Prvi zaposlenik tvrtke izvan obitelji bio je Darko Žvan, tada mladi inženjer radiokomunikacija, a danas član Uprave i direktor odjela Tehnike.

Kroz sve ove godine imali smo veliku podršku naših dugogodišnjih zadovoljnih korisnika i partnera. Današnji uspjeh Micro-Linka rezultat je profesionalnog pristupa, inženjerske ekspertize i entuzijazma svih zaposlenih koji su kroz ovih 30 godina utkali dio svojeg poslovnog života u tvrtku. Na svemu tome smo neizmjerno zahvalni i trudit ćemo se tijekom ove godine naše veselje podijeliti sa svima koji nas okružuju.“, izjavila je povodom obilježavanja 30 godina poslovanja tvrtke direktorica Micro-Linka, Lana Janković Darapi.

Rješenja i usluge iz Micro-Linka koristi 400 poslovnih korisnika i partnera, među kojima se nalaze državne tvrtke odgovorne za javnu sigurnost, energetiku, državna tijela i ministarstva, telekom i infrastrukturni operatori, transport, gradovi i općine, komunalne tvrtke, proizvodnja, obrazovanje, zdravstvo, turizam i brojni drugi segmenti.

Prije 12 godina tvrtka je provela postupak tranzicije, odnosno prijenosa obiteljskog poslovanja na novu generaciju, što je ključna faza u životnom ciklusu obiteljskih tvrtki. Sestre Lana i Ivana Janković koje su danas vlasnice tvrtke, 2010. godine su uspješno preuzele kompletno poslovanje i vođenje tvrtke. S obzirom na to da su aktivno sudjelovale u radu i organizaciji Micro-Linka od samih početaka te prošle razvojni put na različitim ulogama i funkcijama u tvrtki, bilo je lakše napraviti transfer znanja te zadržati stabilnost poslovanja i ključne konkurentske prednosti.

Praćenje najnovijih tehnoloških trendova u svijetu bitna je odrednica koja je formirala poslovanje Micro-Linka, od prvih dana pa sve do danas. Neki od zanimljivih “pionirskih poduhvata” Micro-Linka u području primjene najnovijih tehnologija su implementacija prve WLAN mreže u Europi (još 1996. godine u “pre WiFi” eri), implementacija prvog laserskog linka 1 Gbit/s u Europi i prve WiMAX mreže u Europi, te nedavno realizacija prvog IoT LoRaWAN smart city projekta za upravljanje javnom rasvjetom u našoj regiji.

Danas Micro-Link broji 35 zaposlenih i dalje je u fazi rasta, a kontinuiran rad na unaprjeđenju poslovanja naša je provjereno dobra poslovna praksa. Prije 5 godina uvedena je nova organizacijska struktura i digitalizacija poslovanja koji su omogućili efikasnije upravljanje tvrtkom i ujedno stvorili bazu za daljnji rast i razvoj poslovanja u novim smjerovima.

Ključne prednosti koje su nam donijele dugovječnost i kvalitetu kriju se u vrijednostima i pristupu poslovanju koje njegujemo od samih početaka. Uz inženjersku ekspertizu te fokus na primjenu novih tehnologija i najboljih svjetskih praksi, tu je oduvijek bila jasna vizija i dugoročna perspektiva svega što radimo. Tu je isto tako i jedna bitna odlika karakteristična za obiteljska poduzeća - fleksibilnost organizacije koja omogućava brzu adaptaciju promijenjenim tržišnim uvjetima, što se pokazalo posebno bitno u posljednjih par godina.

Upravo radi svoje dugogodišnje ekspertize u primjeni digitalnih tehnologija te ljubavi prema istraživanju novih tehnologija i inovacijama, Micro-Link je danas izuzetno aktivan u digitalizaciji državnih poduzeća i industrije.

Jubilarnih 30 godina poslovanja Micro-Linka za nas je veliki ponos i daje nam potvrdu da smo na pravom putu, odnosno na pravoj frekvenciji.“, istaknula je članica Uprave, Ivana Janković Šafarić. „Za razvojni put tvrtke od dobre ideje, preko firme bebe, do zrele i uspješne organizacije nema jednostavne formule. Osim enormne količine rada i truda potrebno je jako puno kemije, a često čak i alkemije. No neizostavni sastojak u svemu tome je poduzetnički duh,  ljubav i strast prema onom što radimo, za koje vjerujem da smo u ovih 30 godina uspjeli ne samo zadržati nego i proširiti na cijelu našu Micro-Link obitelj i zajednicu.

 U galeriji fotografija možete vidjeti neke od zabilježenih trenutaka iz razvoja Micro-Linka u proteklih trideset godina:

📢 Besplatna dostava

TOP!

ASUS

ASUS ponuda laptopa zavidnih performansi koja se ne propušta.

2.999kn 398,04 € Kupi


2-smjerni bookshelf zvučnici

DALI Opticon 2 MK2

Patentirani SMC, woofer od drvnih vlakana, zvuk visokih performansi u manjim do srednje velikim prostorima, 59 - 25,000 Hz, 4 ohma, 30 - 150W, 86.5dB.

8.589 kn 1.139,96 € Kupi

iBX subwoofer

KEF KUBE 10B

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, 300W RMS klase D, 24 - 140Hz, 111dB, iBX tehnologija.

5.249 kn 696,66 € Kupi

Potpuno automatski gramofon

PRO-JECT A1

Potpuno automatski sustav remenskog pogona, 33 i 45 o/min, mehanički sustav, OM 10, 65dB, 8,3” aluminijska ručica.

3.499 kn 464,40 € Kupi