Netflix planira otvaranje fizičkih poslovnica diljem svijeta

Trgovina, tematski zabavni centar i restoran u jednom – sve to mogao bi biti Netflix House, lanac poslovnica popularnog streaming servisa, s ciljem snažnijeg povezivanja s gledateljima

Sandro Vrbanus nedjelja, 15. listopada 2023. u 07:15

Netflix, servis za streaming video sadržaja, nedavno je pretplatnicima u SAD-u bio poslao posljednje fizičke kopije filmova na DVD-ima, a već planira novi povratak u fizičku stvarnost, kako bi se sa svojim gledateljima snažnije povezao. Njihov plan uključuje otvaranje lanca poslovnica, Netflix House, kako u SAD-u tako i u ostatku svijeta. Na tim bi lokacijama ljubitelji njihovih bi filmova i serija mogli doživjeti nova iskustva.

Netflix House

Takve bi "Netflixove kuće" bile spoj trgovine, zabavnog parka i restorana. Posjetitelji bi se tamo, dakle, mogli opskrbiti brendiranom robom (merchom), tematski vezanom uz filmove i serije sa streaming servisa, imali bi prilike proći kroz razne zabavne sadržaje (primjerice poligone s preprekama inspirirane onima iz serije Squid Game), a bila bi tu i ugostiteljska ponuda hrane i pića, također vjerojatno tematski vezana uz njihove razne kuharske realityje.

Iz Netflixa ne otkrivaju mnogo o ovom planu, no Bloomberg doznaje da bi prva dva Netflix Housea mogla osvanuti na području SAD-a tijekom 2025. godine. Lokacije još nisu poznate, ali logičan bi izbor bili Hollywood i možda New York, kao središta filmske i turističke industrije.

"Vidjeli smo koliko obožavatelji vole uroniti u svijet naših filmova i TV serija i mnogo smo razmišljali o tome kako to podići na višu razinu", poručuje Josh Simon, potpredsjednik kompanije zadužen za potrošačke proizvode.