Samsung na krizu odgovara produljenjem radnog tjedna rukovoditeljima na 6 dana

U želji da im usade "osjećaj kriznog stanja" u Samsungu su svim rukovoditeljima produljili radni tjedan na šest dana. Nadaju se da će time odgovoriti na brojne poslovne izazove pred kojima su se našli

Sandro Vrbanus petak, 19. travnja 2024. u 06:50

Vodstvo Samsunga najavilo je svim svojim zaposlenicima na rukovodećim položajima, u svim divizijama Samsung Grupe, da će im od sada radni tjedan biti produljen na šest dana, javljaju južnokorejski mediji. Glavni cilj takvog poteza jest usaditi svima odgovornima "osjećaj kriznog stanja", budući da korporaciji u posljednje vrijeme ne ide dobro, a suočena je i s vanjskim izazovima i prijetnjama.

Radna subota ili nedjelja

Kao prvo, prošlu su godinu zaključili s nezadovoljavajućim rezultatima u glavnim segmentima. Uz to, tu su i inflacija, povećanje troškova zaduživanja, deprecijacija korejske valute – dakle, vanjski čimbenici koji im također ne idu u prilog. Svi zahvaćeni rukovoditelji u Samsungu već će od ovoga tjedna tako morati raditi jedan dodatni dan u tjednu, a moći će odabrati hoće li to biti subota ili nedjelja.

"Uvodimo šesterodnevni radni tjedan kako bismo potaknuli osjećaj krizne situacije i načinili maksimalne napore kako bismo nadvladali krizu", poručili su iz vodstva korejskog giganta. Produljenje radnog tjedna zahvatit će odmah divizije Samsung Electronics, Samsung Display, Samsung Electro-Mechanics i Samsung SDS. Financijski odjeli i divizija Samsung Life Insurance vjerojatno će se tome priključiti uskoro, dok  Samsung C&T, Samsung Heavy Industries i Samsung E&A već dobrovoljno provode šesterodnevni radni tjedan od početka godine.