Sony otpušta 900 zaposlenika PlayStationa

Kao posljedica otpuštanja zatvara se PlayStation London Studio osnovan 2002. godine, a 900 otpuštenih zaposlenika čini oko 8 posto od ukupnog broja zaposlenih na globalnoj razini

Tomislav Stanković srijeda, 28. veljače 2024. u 11:22
📷  Norbert Levajsics, Unsplash
Norbert Levajsics, Unsplash

Osim na PlayStation London Studio ovaj val otkaza utjecat će i na druge PlayStation studije, uključujući Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games i Firesprite, objavio je Sony.

“Nakon pažljivog razmatranja i mnogih rasprava s vodstvom tijekom nekoliko mjeseci, postalo je jasno da su potrebne promjene kako bi se nastavio rast poslovanja i razvoj tvrtke.” naveo je šef PlayStationa Jim Ryan u internoj e-poruci zaposlenicima PlayStationa.

Vijest možda i nije toliko iznenađenje ako se zna da su im nedavno dionice pale za 10 milijardi dolara jer Sony nije dostigao cilj prodaje PlayStationa 5.

Ipak, Sony nije usamljen kada su u pitanju otpuštanja. Microsoft je prošlog mjeseca otpustio 1900 zaposlenika Activision Blizzarda i Xboxa što čini oko 8 posto ukupnog odjela Microsoft Gaminga. Unity je također prošlog mjeseca otpustio 25 posto svoje radne snage, a eBay oko 9 posto svojih zaposlenika.