Treći kvartal za redom, Lenovo je ostvario dvoznamenkasti rast prihoda

Lenovo Group objavio je rezultate za svoj drugi fiskalni kvartal završno sa 30. rujnom 2018. godine. Treći kvartal za redom, Lenovo je ostvario dvoznamenkasti rast prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Bug.hr petak, 9. studenog 2018. u 23:30

Prihod grupe dosegnuo je 13,4 milijarde američkih dolara, što predstavlja porast od 14 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine (18 posto u usporedbi s istim razdobljem ako se isključe učinci tečaja), što je pratio i najveći kvartalni prihodu u gotovo četiri godine. Tvrtka je također izvijestila o drugom uzastopnom kvartalu snažnog prihoda prije oporezivanja u iznosu od 213 milijuna američkih dolara, što je šest puta više u odnosu na prethodnu godinu (+178 milijuna američkih dolara) budući da su sve poslovne jedinice izvijestile o rastu dobiti.

U drugom fiskalnom kvartalu, dobit Lenova koja se može pripisati dioničarima porasla je na 168 milijuna američkih dolara, što predstavlja sekvencijalni rast od 91 milijun američkih dolara te rast od 29 milijuna američkih dolara u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Osnovna zarada po dionici u drugom fiskalnom kvartalu iznosila je 1,41 američkih centi ili 11,06 hongkonških centi. Uprava Lenova objavila je akontaciju dividende u iznosu od 6 honkonških centi po dionici.

“Današnji rezultati ukazuju kako se nastavlja fokus Lenova na Inteligentnu transformaciju kako bi uspješno poduprli naš rast na području prihoda i profitabilnosti.” izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i  CEO tvrtke Lenovo.