Tvorac Overwatcha, Jeff Kaplan, napustio Blizzard nakon 19 godina

Kaplan je samo još jedan od ključnih ljudi koji u posljednje vrijeme napuštaju Blizzard, a osim po Overwatchu, pamtit ćemo ga i kao dizajnera i na koncu direktora World of Warcrafta

Damir Radešić četvrtak, 22. travnja 2021. u 05:05

Objava Jeffa Kaplana da nakon 19 godina rada u Blizzardu napušta tvrtku u kojoj je obnašao dužnost predsjednika i direktora Overwatcha nas, obzirom na turbulencije posljednjih godina i masovnih odlazaka ključnih ljudi, nije pretjerano iznenadila. U svojoj objavi kaže kako mu je bila životna čast imati priliku kreiranja svjetova i heroja za toliko strastvenu publiku, te zahvaljuje svima u Blizzardu koji su podržavali njihove igre, timove i na koncu, same igrače.

Kaplan je karijeru u Blizzardu započeo 2002. godine kao dizajner zadataka u World of Warcraftu, te ubrzo postao direktor igre, da bi 2009. preuzeo vodstvo tima koji je radio na Titanu, projektu koji je nakon podužeg razvoja u konačnici otkazan. Nastavio je kao vodeći direktor Overwatcha, mrežne pucačine koja je bila novo područje za Blizzard, te od njene objave ujedno bio njen najveći glasnogovornik uvijek spreman na razgovor s medijima i igračima.

U objavi na službenim stranicama Overwatcha stoji kako će ga na poziciji direktora spomenute igre naslijediti Aaron Keller, jedan od veterana Blizzarda i suosnivač tima koji je radio na ovoj pucačini. Spomenuti se oglasio prigodnim riječima kako je "Jeff bio veliki vođa, mentor i prijatelj", te da je sigurno svjestan koliko će im nedostajati. Nadodao je kako se razvoj Overwatcha 2 koji je već u poodmaklom stadiju nastavlja prema planu, te da će njegov tim od sada češće dijeliti informacije o napretku s igračima.