Hakirao i opljačkao bankomat u Splitu

Prilično neobična krađa dogodila se u Splitu prošloga petka uvečer kada je lopov putem prijenosnog računala uspio iz bankomata izvući veću količinu novca

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 9. rujna 2019. u 14:20

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, ovoga je petka u večernjim satima došlo do vrlo neuobičajene pljačke bankomata. Sve se dogodilo oko pola sata iza ponoći pokraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22 u Splitu. Bankomat Hrvatske poštanske banke bio je metom napadača koji je, navodno, s njega skinuo prednji panel i putem prijenosnog se računala spojio izravno na njega.

Kradljivac-haker je potom upao u sustav bankomata i s računala mu poslao naredbu za isplatom veće svote novca. Ova neželjena aktivnost alarmirala je nadležnu zaštitarsku tvrtku koja je odmah na teren poslala svoje zaposlenike, te su oni ovog hakera zatekli na mjestu događaja. Prema neuspješnoj komunikaciji s njime zaključuju kako je bila riječ o strancu, koji se potom vrlo brzo udaljio s mjesta zločina.

Lovretska ulica u Splitu (Google Street View)
Lovretska ulica u Splitu (Google Street View)

Zaštitari svjedoče kako je bankomat nastavio "isplaćivati" gotovinu, pa su oni prikupili oko 70.000 kuna. Iz bankomata je lopov navodno prije bijega ukrao više stotina tisuća kuna. Istraga je u tijeku.