Domaći projekt Inkplate 6 prikupio gotovo 60 tisuća dolara

e-radionica.com je prošloga tjedna uspješno dovršila crowdfunding kampanju za svoj proizvod Inkplate 6 na stranici za grupno financiranje CrowdSupply, prikupivši gotovo 60 tisuća dolara

Sandro Vrbanus srijeda, 12. veljače 2020. u 14:37

Osječka tvrtka e-radionica.com je prošloga tjedna uspješno dovršila crowdfunding kampanju za svoj proizvod Inkplate 6 (e-ink zaslon za uradi sam projekte) na stranici za grupno financiranje CrowdSupply. Podsjetimo, kampanja je bila pokrenuta nekoliko dana prije Božića, a svoj cilj od 10 tisuća američkih dolara prikupila je u manje od tri dana.

Nakon mjesec i pol, koliko je kampanja trajala, ukupno je ovaj projekt sakupio 59.514 američkih dolara. To je čak 595% od početno planiranog cilja.

Hrvatski crowdfunding je živ i zdrav

Ovim uspjehom Inkplate 6 i e-radionica su se svrstali među najuspješnije domaće tehnološke projekte koji su financirani putem neke od crowdfunding platformi. Vodeći je na ovom polju lanjski projekt FPV naočala za dronove Orqa o kojem ste na našim stranicama često mogli čitati. Iza njih su kampanje za MAKERbuino i MAKERphone te STEM revolucija i Vitastiq 2, svi s preko 100.000 dolara.

Kad je riječ o Inkplateu, to je druga u nizu uspješna kampanja e-radionice. Prva je bila ona za Maker Display, pola godine ranije, koja je uspješno okončana s prikupljenih nešto preko 6.000 dolara.

Inkplate je bio daleko ambiciozniji projekt, a ekipa je iskoristila iskustvo iz prve kampanje kako bi ga uspješno privela kraju. Tijekom kampanje rezervirano je oko 530 komada uređaja Inkplate 6 te oko 130 3D ispisanih kućišta za njega.

e-radionica.com tim
e-radionica.com tim

"Drugim kanalima je već rezervirano više od 100 dodatnih uređaja koji će biti isporučeni odmah nakon isporuke rezervacija s kampanje. Očekujemo do kraja travnja proizvesti sve uređaje i poslati ih našim backerima. Ovih putem se cijela ekipa zahvaljuje svim backerima, a posebno onima iz Hrvatske", napomenuli su iz e-radionice.

Inkplate 6 uređaj u potpunosti je razvijen u Hrvatskoj. Također, njegova proizvodnja, testiranje i pakiranje će se obavljati u Hrvatskoj.