Inkplate, hrvatski uradi sam e-ink zaslon ostvario cilj kampanje

Crowdfunding kampanja osječke e-radionice u tek tri dana ostvarila je cilj i prikupila preko 10.000 dolara

Sandro Vrbanus srijeda, 25. prosinca 2019. u 06:00

Na platformi za skupno financiranje Crowdsupply osječka e-radionica pokrenula je prije nekoliko dana kampanju za početak proizvodnje "uradi sam" e-ink zaslona. Inkplate 6 recikliran je od starog Kindle zaslona, ali je prilagođen za programiranje i uklapanje u hobističke i ostale projekte entuzijasta i makera.

"Inkplate omogućava jednostavno korištenje ovakvog ekrana na način da su i hardware i software vrlo laki za korištenje. Samo uključite USB kabel te kroz par linija Arduino programskog koda promijenite ono što je prikazano na njemu. Također je poveziv i na Wi-Fi pa će lako prikazivati informacije s interneta, a i potpuno proširiv svim vrstama senzora", pojasnili su nam iz e-radionice kada smo najavljivali pokretanje crowdfunding kampanje.

10 tisuća dolara u tri dana

Cilj kampanje bio je prikupiti 10.000 američkih dolara koji će omogućiti početak proizvodnje, a isti je sada ostvaren u nešto više od tri puna dana. Projekt je podržalo stotinjak zainteresiranih koji su svojom uplatom dobili pravo na jedan e-ink zaslon Inkplate 6 po cijeni od 99 američkih dolara.

Kampanja traje još 42 dana, a svi koji se kroz nju predbilježe za Inkplate 6 svoje bi primjerak trebali dobiti u travnju.

 

[INKPLATE FUNDED] Nakon malo više od 3 dana, Inkplate 6 je uspješno financiran! Sada malo odmora, pa još 44 dana do...

Posted by e-radionica.com on Monday, December 23, 2019