Orqa na Kickstarteru lansira kontroler za simulatore namijenjen FPV pilotima početnicima

Hrvatska tvrtka za tehnologiju bespilotnih letjelica, Orqa, pokrenula je Kickstarter kampanju namijenjenu pilotima početnicima koji uče letjeti na simulatoru

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 22. studenog 2021. u 18:10

Osječka tvrtka Orqa, našim čitateljima dobro poznata po svojim naočalama za upravljanje dronovima FPV.One, lansirala je novu crowdfunding kampanju na platformi Kickstarter. Ovoga puta ponudili su zainteresiranima kontroler za učenje letenja na simulatoru, također u FPV tehnici.

Orqin FPV.Ctrl prvi je kontroler za simulatore čija se funkcionalnost lako može proširiti uz pomoć ImmersionRC-jevog modula Ghost radio za letenje pravih dronova, a dostupan je i po vrlo pristupačnoj cijeni. Spomenuta nadogradnja znatno olakšava tranziciju u stvarni svijet nakon što, naravno, piloti prvo izbruse svoje vještine u virtualnom okruženju. Na Kickstarteru ga se može nabaviti već po cijeni od 49 eura.

Lansiranje FPV.Ctrl-a na tržište uslijedilo je nakon velikog uspjeha FPV.SkyDive-a, Orqinog free-to-play simulatora dronova dostupnog na platformi Steam. Spomenuti je simulator od svog izlaska u svibnju 2021. godine postao jedan od najpopularnijih simulatora dronova na Steamu, ponajviše zbog svoje realistične fizike letenja.

Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, pobliže je objasnio ideju koja stoji iza samog proizvoda: "Ono što FPV.Ctrl donosi na tržište je najlakši i najjeftiniji ulazak u svijet FPV-a za ljude koji tek žele početi učiti letjeti dronovima. Sadrži sve što vam je potrebno da krenete. Nakon što kupite naš kontroler, jednostavno preuzmete naš FPV.SkyDive simulator i možete poletjeti. Ulazak u svijet FPV-ja do sada je bio poprilično izazovan.

Ono što nam je zapravo bio cilj jest pomoći novim pilotima da zavole FPV uklanjanjem niza početnih prepreka, što bi cjelokupni hobi učinilo znatno pristupačnijim. Naravno, ovo je samo prvi korak na putu do postizanja našega cilja."

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi