Raspberry Pi 4 uskoro u Cooler Masterovom kućištu - PI CASE 40

Cooler Master će kroz par dana pokrenuti crowdfunding kampanju na Kickstarteru kojom će pokušati prikupiti sredstva za izradu kućišta za mini računalo Raspberry Pi 4

Stjepan Bilić subota, 4. srpnja 2020. u 13:00

Jedno od najpopularnijih mini računala današnjice je svakako Raspberry Pi. Do sada je prodano više milijuna primjeraka, a sa svakim novim modelom postaje sve snažniji. Najnoviji model je Raspberry Pi 4 sa čak 8 GB RAM-a, o kojem smo više pisali ovdje.

Raspberry Pi od samih početaka dolazi bez kućišta. Stoga ne čudi što je dosta proizvođača odlučilo ponuditi svoja rješenja, tj. svoja kućišta da bi par godina kasnije Raspberry Pi konačno dobio i službeno kućište – no ono je od plastike.

Kako bi kupcima ponudio nešto kvalitetnije Cooler Master je odlučio pokrenuti crowdfunding kampanju preko Kickstartera kako bi prikupio sredstva za izradu kako kažu profesionalnog, aluminijskog kućišta (PI CASE 40) za Raspberry Pi 4. Iako sumnjamo kako Cooler Master nema dovoljno novca za izradu kućišta bez pomoći sa strane, crowdfunding kampanja je dobar način da se ispita koliko su korisnici uopće zainteresirani za tako nešto.

Da bi kampanja uspjela, Cooler Master je najbržim prednaručiteljima odlučio ponuditi 25% popusta na kupnju. Za sada nije poznato kolika će biti cijena kućišta. Taj podatak će se znati nakon što krene kampanja – 7. srpnja 2020. godine. Do tada se možete upisati na listu čekanja kako bi bezecnuli popust.

Proizvođač je otkrio par pojedinosti o budućem kućištu. Kako smo već naveli bit će od aluminija i to u potpunosti, a ne samo pojedini dijelovi. Zahvaljujući tome kućište će poslužiti kako pasivni hladnjak, jer će biti izravno spojeno s procesorom. Pasivno hlađenje ujedno znači i kako će Raspberry Pi biti potpuno tih tijekom rada. Kućište Pi Case 40 omogućit će pristup svim konektorima i GPIO pinovima bez utjecaja na dizajn. Ovo potonje treba shvatiti kako će kućište imati posebna vrata iza kojih će biti skriveni od pogleda navedeni konektori i pinovi.

Za korisnike koji svoj Raspberry Pi žele koristiti kao stolno računalo ili kao HTPC Cooler Master je osigurao, tj. osigurat će kompatibilnost s VESA nosačima, a jedan takav će se isporučivati uz kućište. Cooler Master PI CASE 40 kućište imat će i posebnu ON/OFF tipku i dimenzije od 96 x 68 x 28 milimetara. Detaljnije informacije bit će dostupne po početku kampanje, stoga Stay tuned.