Chrome osvježava dizajn svog logotipa

Dizajner za Google Chrome, Elvin Hu, objavio je na Twitteru promjene u dizajnu logotipa Chromea, koje već sada mogu primijetiti oni koji koriste razvojnu verziju Googleovog web preglednika

Matej Markovinović nedjelja, 6. veljače 2022. u 20:16

Dizajn logotipa za Googleov web preglednik Chrome, mijenjao se kroz godine. Budući da su i oni slijedili trend pojednostavljivanja i minimalizma, onaj iz 2008. doimao se najosebujnijim, dok su ovi iz 2011. i 2014. godine, polako postajali sve, kako bi neki rekli, monotoniji.

Osam godina kasnije, stiže novi dizajn logotipa. On, kao što bi i očekivali, u potpunosti izbacuje sjene i sve se nekako čini „ravno“, osim plavog kruga u sredini, koji se doima nešto veći. Dizajner za Google Chrome, Elvin Hu, objavio je na svom Twitter računu vizualni prikaz novih promjena.

„Pojednostavili smo glavnu ikonu brenda uklanjanjem sjena, pročišćavanjem proporcija i posvjetljivanjem boja, kako bismo se uskladili s Googleovim modernijim izrazom brenda“, napisao je Hu.

Osim toga, Hu kaže da su u logotip uveli vrlo suptilnu gradaciju, da bi, prema njegovim riječima, ublažili neugodnu vibraciju boja koja se dobiva postavljanjem određenih nijansi zelene i crvene jedne pored druge.

Dizajner za Google Chrome također ističe da logotip Chromea neće izgledati jednako na svakom operativnom sustavu. Tako će, primjerice, na ChromeOS-u izgledati više šarenije, na MacOS-u će imati lagani 3D izgled da bi se više isticao, dok će na Windowsima „furati“ look s više gradacije.

Oni koji koriste razvojnu verziju Chromea, Chrome Canary, već sada će primijetiti novi izgled logotipa, dok će ova promjena za ostale korisnike stići u narednim mjesecima.