Huawei donirao 100 tableta za učenike osnovnih škola u okolici Vukovara

Donacija je uručena u sklopu projekta „1000 dreams“ u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i CARNET-om

Bug.hr petak, 3. prosinca 2021. u 10:11

Huawei Technologies je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET donirao 100 tableta u pet osnovnih škola u okolici Vukovara. Donacija je dio globalnog donacijskog projekta „1000 Dreams“, koji Huawei u Hrvatskoj provodi već treću godinu zaredom.

Donacijski projekt ”1000 Dreams” dio je aktivnosti koje je Huawei Technologies pokrenuo u Hrvatskoj na temelju potpisanih Memoranduma o razumijevanju između kompanije i Središnjeg državnog ureda Vlade RH za razvoj digitalnog društva iz 2019. godine. U sklopu projekta ”1000 Dreams” 2019. je korisnicima udruge ZAMISLI donirano 200 knjiga i slikovnica te 200 raznih edukativnih igračaka, dok je početkom ove godine za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici osigurano 320 STEM knjiga i 80 tableta.

„CARNET već niz godina kroz brojne projekte radi na digitalnoj transformaciji obrazovnog sustava i oprema hrvatske škole modernom tehnologijom. Stoga smo se vrlo rado odazvali pozivu Huaweia za sudjelovanje u projektu „1000 dreams“ pomoću kojega će učenici i nastavnici moći u nastavi iskoristiti prednosti koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija te steći nova znanja i vještine“, izjavio je Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a.

Predstavnici Huaweija su obišli osnovne škole i tablete predali ravnateljima Marku Staniću, ravnatelju OŠ Dalj, Tihomiru Hidegu, ravnatelju OŠ Blage Zadre iz Vukovara, Nataši Šego, ravnateljici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević u Levanjskoj Varoši, Vlatki Sirovici, ravnateljici OŠ dr. Franjo Tuđman iz Šarengrada te Damiru Jukiću, ravnatelju OŠ Gorjani.

“Djeca i mladi najvažnija su društvena skupina na koju smo u Huaweiju posebno usmjereni. Smatramo da je u današnjem svijetu pristup digitalnoj tehnologiji preduvjet razvoja te nam je iznimno zadovoljstvo što kroz ovakve donacije možemo dati svoj doprinos izgradnji bolje budućnosti. Osim podizanja kvalitete nastave, nadamo se da će naši tableti pozitivno utjecati na usmjeravanje mladih prema daljnjem otkrivanju suvremenih digitalnih tehnologija i mogućnosti koje nam otvaraju”, dodao je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Projekt “1000 Dreams“ petogodišnji je program suradnje tijekom kojeg će Huawei kontinuiranim ulaganjem raditi na poboljšanju digitalnih vještina mladih u zemljama Srednje i Istočne Europe te ih poticati da pronađu strast prema znanosti i upuste se u njeno istraživanje.