Kvaliteta BOE-ovih OLED zaslona za Apple navodno nije na zadovoljavajućoj razini

Korejski mediji prenose informaciju kako BOE u početku neće biti u stanju isporučiti OLED zaslone za buduću iPhone 12 seriju mobilnih uređaja jer ti zasloni nisu zadovoljili na testu kvalitete

Matija Pavlić subota, 13. lipnja 2020. u 11:02

Na našim smo stranicama već pisali kako Apple već neko vrijeme traži i testira alternativne dobavljače OLED zaslona kako ne bi ovisio isključivo o Samsungu.

Čini se kako se njihov plan o tvrtki BOE kao jednom od dobavljača OLED zaslona za budući iPhone 12 izjalovio (treći dobavljač je tvrtka LG). Prema korejskoj tiskovini DDaily, BOE nije u stanju isporučiti prvu pošiljku OLED zaslona za iPhone 12 iz razloga što zasloni te tvrtke nisu zadovoljili na testovima kvalitete.

DDaily ne specificira kada su i gdje obavljeni ti testovi kvalitete ni hoće li to imati ikakva utjecaja što se tiče vremena dolaska iPhone 12 serije mobilnih uređaja na tržište.

BOE već surađuje s tvrtkom iz Cupertina na LCD zaslonima koji se ugrađuju u iPade i MacBook računala. U partnerstvu s tvrtkom General Interface Solution BOE će postati jedan od dobavljača za navodni budući iPhone s 5,4-inčnim zaslonom.