BOE će proizvoditi OLED zaslone za iPhone SE 4

Usprkos tome što je Apple nudio nisku cijenu za OLED zaslone koji će se naći na nadolazećem iPhoneu SE, ponudu je prihvatio BOE

Matej Markovinović petak, 29. ožujka 2024. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Još je krajem veljače korejski portal The Elec izvijestio da će nadolazeći iPhone SE 4 koristiti OLED zaslon sličan onome na iPhoneu 13 i 14. To bi, podsjetimo, značilo da korisnici mogu očekivati 6,1-inčni zaslon rezolucije 1.170 x 2.532, vršne svjetline od 1.200 nita te s Ceramic Shield zaštitom protiv ogrebotina i pucanja.

Tada se, naime, govorilo da se tri proizvođača bore ne bi li se njihovi zasloni našli na nadolazećem iPhoneu SE. Prvi je bio Samsung koji je Appleu ponudio najnižu cijenu od 30 dolara po zaslonu, drugi BOE koji je tražio 35 dolara, a treći Tianma koji je dao najskuplju ponudu od 40 dolara po komadu.

Sada, više nakon mjesec dana od te vijesti, stižu nove informacije koje navode da će zaslone proizvoditi BOE. Kako prenosi GSM Arena, Samsung je odustao od svoje ponude zbog toga što je Apple bio spreman ponuditi samo 25 dolara po zaslonu. Usprkos niskoj cijeni, čini se da je tehnološki gigant iz Cupertina uspio postići s dogovor s BOE-om.

Predstavljanje iPhonea SE 4 očekuje se 2025. godine.