Maker Faire u listopadu u Zagrebu, otvoren poziv za sudjelovanje

Prvi "pravi" Maker Faire u Hrvatskoj bit će održan sredinom listopada u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti već sada

Sandro Vrbanus srijeda, 12. lipnja 2019. u 06:00

Udruga FabLab koja već nekoliko godina aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom Europe, od Barcelone i Rima, do Beča, Trsta, Ljubljane, sva ta iskustva poželjela je dovesti i u Zagreb. Svoju dosadašnju aktivnost, STE[A]M tjedan, koja će se ove godine održati od 9 do 11. listopada, zaključit će s velikim novim događanjem kreativnosti, inovativnosti i tehnologije – prvim "pravim" velikim licenciranim sajmom za makere.

Maker Faire Zagreb održat će se 12. i 13. listopada 2019. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu

"Događanje je usmjereno na čitavu regiju. Postoji interes zanimljivih izlagača čiji bi dolazak ostvarili uz preporuku Maker Faire Vienna i Mini Maker Faire Trieste, događanja s kojima usko surađujemo i čiji smo partner. Već su nam potvrdili i sudionici iz regije, a želimo dovesti i neke zanimljive atrakcije iz Europe koje bi izazvale znatiželju velikog broja posjetitelja", kažu organizatori.

Izlagači, predavanja, radionice...

Prvi Maker Faire Zagreb želi okupiti najširi krug predstavnika makers kulture, ne samo one koji se bave suvremenim tehnologijama, već i one koji svojim tradicionalnim vještinama mogu biti inspirativni za neke nove, lude projekte. Osim izlagača koji pokazuju svoje projekte iz područja makers kulture, otvaranje će biti popraćeno s nekoliko inozemnih predavača koji će ukazati na doprinos makers kulture inovacijskom potencijalu, te poduzetničkom obrazovanju i ekonomskom rastu.

Posebno mjesto na ovom događanju predstavljat će interaktivne radionice i radionice kolektivnih projekata kroz koje će se sudionici moći ne samo igrati, već i učiniti kroz rad te stvarati zanimljive instalacije.

Call for makers

Ovoga je tjedna otvoren i Poziv za makere, odnosno sve koji žele svoje ideje, projekte i proizvode predstaviti na zagrebačkom, prvom istaknutom Maker Faireu u našoj regiji.

 

Call for maker are open to join first featured Maker Faire Zagreb! Otvorene prijave za sudjelovanje na prvom istaknutom Maker Faire Zagreb!

Posted by Maker Faire Zagreb on Monday, June 10, 2019

Napomenimo i da je prošloga tjedna objavljen bankrot MAKE magazina u SAD-u i kompanije koja je tamo pokrenula Maker Faire te ga licencirala za ostatak svijeta. Unatoč tome lokalni Maker Faireovi, poput ovog zagrebačkog, organizirani su neovisno o njima i održat će se bez obzira na rasplet situacije u središnjici.