Osnivač Alibabe Jack Ma donirao Hrvatskoj medicinsku opremu

Kineski milijarder i osnivač internetske trgovina Alibaba putem svojih dviju dobrotvornih zaklada poslao je u Hrvatsku vrijednu donaciju medicinske opreme za borbu s pandemijom

Sandro Vrbanus nedjelja, 10. svibnja 2020. u 16:05

U nedjelju u ranim jutarnjim satima u Međunarodnu zračnu luku Zagreb – Franjo Tuđman sletio je sedmi po redu zrakoplov SF Airlinesa na izravnom letu iz Šangaja za Zagreb. Njime je dopremljeno oko 86 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i ostalim službama tijekom epidemije koronavirusa, izvijestili su iz Vlade Republike Hrvatske.

Ovim je letom stiglo oko 80 tona dezinficijensa i maski koje je Hrvatska kupila od tvrtke Sinopharm te oko 6 tona donacija medicinske opreme.

Jack Ma
Jack Ma

Dopremljena je, među ostalim, i vrijedna donacija mehaničkih ventilatora, testova na koronavirus te maski i vizira Zaklade Alibaba i humanitarne Zaklade Jack Ma, koja je već od ranije sličnim akcijama opskrbljivala Europu. Zaklade se također bave financiranjem istraživanja i razvoja cjepiva kako u Kini, tako i na Peter Doherty Institute for Infection and Immunity u Melbourneu i Columbia University u New Yorku.

Osnivač ovih zaklada je kineski milijarder Jack Ma, prema Forbesu trenutačno 17. najbogatiji čovjek svijeta, čije se bogatstvo procjenjuje na preko 41 milijarde američkih dolara. Ovo je samo jedna u nizu njegovih donacija, a ranije smo izvještavali i o pošiljci od 2 milijuna medicinskih maski koje je putem svoje zaklade Jack Ma poslao zdravstvenim sustavima diljem Europe.

55-godišnji Ma sve je svoje operativne funkcije u Alibabi napustio u rujnu prošle godine i od tada se posvetio isključivo humanitarnom radu.

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi