Otočna radionica za makere na Biševu

Svi oni koji rade vlastitim rukama i koriste tehničke vještine kako bi stvorili nešto novo, imat će prilike svoje znanje podijeliti s kolegama iz cijelog svijeta – kroz tjedan dana u osami Jadrana

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. lipnja 2019. u 09:20

Pokret makera i kod nas uzima sve više maha, pa je logično i da se za makere, odnosno sve one koji vlastitim rukama stvaraju nešto novo, pojavljuje sve više sadržaja i događanja. Ove će se jeseni u Zagrebu tako održati prvi službeni Maker Faire, a nešto prije toga na otoku Biševu bit će upriličen i susret makera koji će tamo održati petodnevnu radionicu.

Projekt "Prva Makers otočna radionica" trenutačno prima prijave zainteresiranih. U konačnici će biti odabrano 20 makera, kreativnih pojedinaca, koji će imati prilike raditi zajedno, koristiti svoje tehnološke vještine i kreativnost za rješavanje lokalnih pitanja (voda, otpad, mapiranje otoka) i prepustiti svoje projekte lokalnoj zajednici.

Vođeni mišlju "budi promjena koju želiš vidjeti u drugima", ovo je jedan mali pokušaj s velikom ljubavlju prema otoku da se Biševo obogati kreativnom energijom makera, ostavi svoje male tehnološke kreacije kako bi otočni život učinio boljim, te dalje dijelili ovo iskustvo sa cijelim svijetom – poručuju organizatori.

Poziv za sudjelovanje je otvoren do 4. srpnja, a tjedan dana nakon toga bit će poznati sudionici ovogodišnje makers radionice na najudaljenijem naseljenom otoku u Hrvatskoj, koji će potom od 14. do 21. rujna boraviti na ovom otoku i pretvarati svoje ideje u stvarnost.

📢 Besplatna dostava

TOP!

iPad 9th

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

3.249 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, glazbeni streaming, Hi-Res audio reprodukcija, Heos aplikacija, Amazon Alexa, Airplay 2, Bluetooth, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

2.899 kn Kupi

Stand-mount zvučnici

DALI OBERON 3

Bass Reflex, 7" drvena vlakna woofera, 29 mm mekana kupola visokotonca, 47 - 26,000 Hz, 87 dB, 6 ohma, 108 dB, 25 - 150 W.

3.599 kn Kupi