Otočna radionica za makere na Biševu

Svi oni koji rade vlastitim rukama i koriste tehničke vještine kako bi stvorili nešto novo, imat će prilike svoje znanje podijeliti s kolegama iz cijelog svijeta – kroz tjedan dana u osami Jadrana

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. lipnja 2019. u 09:20

Pokret makera i kod nas uzima sve više maha, pa je logično i da se za makere, odnosno sve one koji vlastitim rukama stvaraju nešto novo, pojavljuje sve više sadržaja i događanja. Ove će se jeseni u Zagrebu tako održati prvi službeni Maker Faire, a nešto prije toga na otoku Biševu bit će upriličen i susret makera koji će tamo održati petodnevnu radionicu.

Projekt "Prva Makers otočna radionica" trenutačno prima prijave zainteresiranih. U konačnici će biti odabrano 20 makera, kreativnih pojedinaca, koji će imati prilike raditi zajedno, koristiti svoje tehnološke vještine i kreativnost za rješavanje lokalnih pitanja (voda, otpad, mapiranje otoka) i prepustiti svoje projekte lokalnoj zajednici.

Vođeni mišlju "budi promjena koju želiš vidjeti u drugima", ovo je jedan mali pokušaj s velikom ljubavlju prema otoku da se Biševo obogati kreativnom energijom makera, ostavi svoje male tehnološke kreacije kako bi otočni život učinio boljim, te dalje dijelili ovo iskustvo sa cijelim svijetom – poručuju organizatori.

Poziv za sudjelovanje je otvoren do 4. srpnja, a tjedan dana nakon toga bit će poznati sudionici ovogodišnje makers radionice na najudaljenijem naseljenom otoku u Hrvatskoj, koji će potom od 14. do 21. rujna boraviti na ovom otoku i pretvarati svoje ideje u stvarnost.