Prva NFT izložba u Zagrebu

Iako NFT-u trenutno baš i ne cvjetaju ruže, ima ih koji i dalje vjeruju u budućnost te digitalne forme, što ih inspirira čak i na organiziranje izložbi

Bug.hr petak, 3. veljače 2023. u 11:25

U Brigadinom showrooomu u Centru Kaptol u Zagrebu otvorena je prva NFT izložba u Hrvatskoj.

Evo kako su sami organizatori najavili ovu izložbu: "Ljubitelji NFT-a, metaversea i napredne tehnologije imaju priliku do kraja veljače u Brigadinom galerijskom prostoru vidjeti radove umjetnika globalne platforme Singular u vlasništvu RMRK-a koji korisnicima omogućuje izradu i prodaju NFT tokena poput kupnje i prodaje digitalne nekretnine, odjeće i modnih dodataka za avatare, raznih modela virtualnog vlasništva nad imovinom, što ih čini predvodnicima potpuno nove ere u razvoju NFT-ova.

Kreativno izražavanje emocija, shvaćanja okoline, životnih uzora ili idealnog svijeta motivi su i NFT-ova umjetnika Rubena Topije, IAMYOU-a, Plazmaticka, Marluea, SKULZZ-a, EJVII-a i drugih koji će se predstaviti na ovoj izložbi u centru Zagreba. "

„Kao sastavni dio našeg ureda, osmislili smo i uredili eksperimentalni izložbeni prostor u kojem će se redovito izmjenjivati umjetničke i dizajnerske prostorne intervencije. Na ovaj način, inovaciju i kreativno stvaralaštvo želimo učiniti lako dostupnima i publici koja nije nužno dio umjetničke i dizajnerske scene. Kreativnost je danas pokretač svih sfera života i rada, a mi u Brigadi želimo je dijeliti ne samo s našim klijentima već i sa širom javnosti“, istaknuo je Damjan Geber, vlasnik i direktor Brigade.

Ova izložba, ujedno je i prilika za upoznati koncept Brigadinog showrooma, alternativnog galerijskog prostora koji svoja vrata otvara brojnim mladim umjetnicima.