Specijalni iPhonei za sigurnosne stručnjake i bug bounty program za macOS

Prema pisanju Forbesa, Apple sprema posebne inačice iPhonea koje će biti dostupne sigurnosnim stručnjacima za traženje eventualnih bugova, ali i bug bounty program za macOS

Matija Pavlić srijeda, 7. kolovoza 2019. u 06:00

Prema Forbesu, tvrtka iz Cupertina bi uskoro trebala znatno unaprijediti svoje aktivnosti vezane za sigurnost njihovih uređaja i povezanih platformi.

Tako se spominju i nove posebne inačice iPhonea specifično namijenjene stručnjacima za sigurnost koji će preko takvih uređaja lakše pronalaziti eventualne sigurnosne propuste i bugove.

Interni izvori u Appleu na koje se poziva Forbes napominju kako između ovih i developerskih iPhonea koji su dostupni developerima iOS aplikacija i igri nema previše razlika. Specijalni iPhonei za sigurnosne stručnjake i developere razlikuju se od uobičajenih po tome što su manje kontrolirani te imaju manje ograničenja (ipak iPhonei za sigurnosne stručnjake će imati nešto više ograničenja u odnosu na developerske).

Appleove službena najava ove opcije trebala bi biti na ovogodišnjoj Black Hat konferenciji koja se održava u Las Vegasu. Na istom događanju tvrtka iz Cupertina bi trebala predstaviti i novi bug bounty program nagrađivanja namijenjen njihovoj macOS platformi.