Studentske borbe robota ove nedjelje u zagrebačkoj Močvari

Na trećem izdanju Fightboticsa, sudjelovat će studenti FER-a i FSB-a, dok će za audiovizualni aspekt projekta biti zaslužni studenti Akademije dramske umjetnosti

Matej Markovinović srijeda, 29. studenog 2023. u 11:28
Fightbotics 2022. 📷 Foto: Fightbotics
Fightbotics 2022. Foto: Fightbotics

Treće izdanje studentskih borbi robota pod nazivom Fightbotics, održat će se ove nedjelje, 3. prosinca, u zagrebačkom klubu Močvara. Riječ je projektu namijenjenom studentima STEM područja i široj javnosti sa svrhom natjecanja mladih inženjera u izradi i borbi robota.

Na Fightboticsu sudjelovat će studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) te Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB), dok će u audiovizualnom aspektu projekta sudjelovati i studenti Akademije dramske umjetnosti. Organizatori napominju da studenti ovim putem žele iskoristiti maksimalni potencijal kombinacije nove tehnologije i zabave.

Fightbotics 2022. 📷 Foto: Fightbotics
Fightbotics 2022. Foto: Fightbotics

OPĆA PRAVILA NATJECANJA

  • Borbe robota traju po tri minute
  • Ako unutar tri minute borbe dođe do knockouta tada borba završava i pobjednički je bot onaj koji ga je izvršio. Knockoutiranim botom smatra se onaj bot koji unatoč slanjima signala ne pokazuje znakove kretnje nakon odbrojavanja od 10 sekundi (sudac počinje odbrojavati kada procjeni da se bot više ne može kretati).
  • Ako nakon tri minute oba borbena robota prežive ili se istovremeno knockoutiraju pobjednika će odrediti suci
  • Botovima je zabranjeno upravljati izvan arene
  • Svaki tim će imati fiksno minimalno vrijeme između borbi od 15 minuta, koje kreće od završetka borbe i traje do sljedeće borbe. Nakon 10 proteklih minuta, tim se mora javiti moderatoru borbi sa statusom funkcionalnosti bota. Ako bot nije u funkcionalnom stanju do kraja 15 minuta, bot se smatra diskvalificiranim

Ulaznice se mogu kupiti putem Eventima po cijeni od pet eura. Kako je natjecanje izgledalo prošle godine, pogledajte u videu kojeg prilažemo u nastavku.