Tvrtka RED odustaje od smartphonea nakon odlaska osnivača u mirovinu

Tvrtka RED čini se nakon odlaska njihova osnivača u mirovinu neće predstaviti nasljednika svojeg RED Hydrogen One pametnog telefona, no nastaviti će pružati podršku za navedeni uređaj

Matija Pavlić nedjelja, 27. listopada 2019. u 21:52

Tvrtka RED Digital Cinema poznata je po high-end kamerama, ali i po pametnom telefonu RED Hydrogen One. Bit će to čini se njihov jedini pametni telefon s obzirom da se s odlaskom Jima Jannarda osnivača tvrtke RED u mirovinu gasi i projekt razvoja njegova mogućeg nasljednika.

Tvrtka će međutim i dalje pružati podršku za originalni Hydrogen One pametni telefon te će nastaviti raditi na projektu pod imenom Komodo. Riječ je o projektu razvoja high-end kamere koja bi trebala funkcionirati s originalnim RED Hydrogen One pametnim telefonom.

Valja podsjetiti da se RED Hydrogen One trenutačno prodaje s cijenom od oko 650 američkih dolara (početna cijena od 1300 američkih dolara). Zamišljen je kao modularni pametni telefon gdje bi korisnici mogli dodavati kamere kao add-onove s izmjenjivim lećama.

Kućište telefona zaštićeno je kevlarom, a postoje i ojačani rubovi te 5,7-inčni LCD zaslon s rezolucijom od 2560 x 1440 piksela (3D zaslon kojeg RED naziva holografskim 4V zaslonom).

Tu je i Qualcommov Snapdragon 835 čip, 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, dvostruka stražnja kamera s 12-megapikselnim senzorima, 8-megapikselna selfie kamera, baterija s kapacitetom od 4500 mAh te 3,5-milimetarski priključak za slušalice.