iOS 17.3 donosi novu značajku koja otežava krađu uređaja

Ova se značajka ne koristi za lociranje ukradenog iPhonea ili iPada, već za sprječavanje lopova od pristupa vašim osobnim podacima

Tomislav Stanković utorak, 23. siječnja 2024. u 08:32
📷 Szabo Viktor, Unsplash
Szabo Viktor, Unsplash

Značajka pod nazivom "Stolen Device Protection" stiže na iOS 17.3 i iPadOS 17.3 i dodaje dodatni sloj sigurnosti kada je iPhone daleko od poznatih lokacija, kao što su dom ili posao tj. pomaže zaštititi osobne podatke u slučaju da iPhone/iPad bude ukraden.

Konkretno, ova značajka pomaže spriječiti nekoga tko je ukrao vaš uređaj i zna vašu šifru da napravi kritične promjene na računu ili uređaju, navodi Apple.

Čak i da netko uspije ukrasti vaš iPhone ili iPad, a ažurirani ste na OS 17.3, moći ćete ga zaključati iz sustava prisiljavanjem korištenja Face ID-a ili Touch ID-ja. Ovo funkcionira čak i ako imaju vašu šifru, tako da neće moći unijeti svoje biometrijske podatke i zaključati vas.

Što se "sigurnih lokacija" tiče Apple navodi sljedeće: "Kada je vaš iPhone na poznatom mjestu, ovi dodatni koraci nisu potrebni, a možete koristiti lozinku uređaja kao i obično. Poznate lokacije obično uključuju vaš dom, posao i neka druga mjesta na kojima redovito koristite svoj iPhone."