Instagram proširio sakrivanje lajkova na cijeli svijet, ali za manji broj korisnika

Iako su ranije najavili da će sakrivanje broja lajkova testirati samo na određenim tržištima i u SAD-u, Instagram svoj eksperiment sada širi globalno

Sandro Vrbanus petak, 15. studenog 2019. u 13:30

Tijekom ovoga tjedna trebalo je početi testiranje sakrivanja broja lajkova na Instagramu u SAD-u, najvećem njihovom tržištu. To je izazvalo gotovo pa paniku među influencerima i svima onima koji na ovoj društvenoj mreži zarađuju, ili su pak "ovisni" o broju lajkova. Iz Instagrama su potom odlučili proširiti test novog načina prikaza lajkova na cijeli svijet, o čemu su izvijestili putem svojih službenih kanala.

Eksperimentalno sakrivanje broja lajkova pod objavama provodit će se globalno, ali će zahvatiti tek manji udio korisnika ove mreže. Svi oni koji "upadnu" u testnu skupinu bit će o tome obaviješteni unutar mobilnih aplikacija. Ispod tuđih objava na Instagramu im neće biti vidljiv broj lajkova, no svoje statistike će i dalje vidjeti normalno.

Fundamentalna promjena na pomolu

Inicijalne povratne informacije iz zemalja u kojima je ova opcija testirana ranije bile su pozitivne, kažu iz Instagrama. Međutim, svjesni su kako je riječ o velikoj, fundamentalnoj promjeni, pa je žele vrlo dobro ispitati prije nego odluče hoće li je primijeniti za sve korisnike.

Isto tako, zabrinutim influencerima i kreatorima sadržaja poručili su da aktivno razmišljaju o načinima smanjena eventualnog negativnog utjecaja sakrivanja broja lajkova – tj. traže način da im omoguće neki drugi vid komuniciranja vrijednosti vlastitih objava partnerima, odnosno onima koji te objave sponzoriraju.

Krajnji cilj aktualnog globalnog ispitivanja ove opcije jest shvatiti kako bi sakrivanje broja lajkova moglo utjecati na načine korištenja Instagrama i osjećaje prema njoj, pogotovo kod mlađih korisnika, poručio je Adam Mosseri, prvi čovjek ove društvene mreže.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi