Trump najavio novu društvenu mrežu, na nju se odmah nastanili trolovi

Bivši američki predsjednik i dalje je izgnan s Facebooka i Twittera, pa je još jednom najavio da će im se suprotstaviti. Njegov pokušaj već je na samom začetku naišao na određene probleme

Sandro Vrbanus petak, 22. listopada 2021. u 12:00

Prošlo je već gotovo deset mjeseci otkako je Donald Trump dobio trajni izgon s Twittera i Facebooka, a on se i dalje ne miri s time. U proljeće je, podsjetimo, bio pokrenuo "svoj vlastiti Twitter" na kojem je samo on mogao objavljivati, no taj pokušaj propao je zbog mizernog interesa javnosti i njegovih pristaša. Međutim, Trump ne odustaje, pa je ovih dana i službeno najavio ono o čemu se neslužbeno govorilo već mjesecima – pokrenut će, kaže, svoju pravu društvenu mrežu.

Ona će se nazivati TRUTH Social, bit će nalik Twitteru, ali će joj cilj biti "suprotstaviti se big tech konzorciju" Facebooka i Twittera i "njihovoj tiraniji". "Živimo u svijetu gdje su Talibani snažno prisutni na Twitteru, a vaš omiljeni američki predsjednik je utišan", poručio je Trump ovoga četvrtka u svojem priopćenju. Njegova društvena mreža nalazi se na adresi truthsocial.com, a još joj se službeno ne može pristupiti. Otvoren je tek obrazac za prijavu na listu čekanja.

Navala trolova

Međutim, internetskim znalcima i trolovima ništa ne može stati na put. Oni su odmah po najavi TRUTH Sociala otkrili kako je riječ o forku open source društvene mreže Mastodon, samo s malo drugačijom vizualnom temom. To je otkriće dovelo i do toga da neki iskoriste "stražnja vrata" i preko reda otvore račun na Trumpovoj mreži. Ona je vrlo brzo postala igralište za razne trolove, koji su na nju počeli stavljati razne meme-ove, degutantne slike i drugi uvredljivi sadržaj.

Kako je navala trolova preduhitrila prave korisnike, tako su oni uspjeli registrirati i korisničke račune s imenom samog Donalda Trumpa (@donaldtrump, @donaldjtrump i slične), pa su se i putem njih zabavljali. Svemu su na kraj tijekom dana stali administratori i izbacili ove "testne korisnike" s TRUTHa sve do službenog lansiranja mreže, koje je najavljeno za početak sljedeće godine.

"Donald Trump" na svojoj društvenoj mreži objavljuje degutantne slike iz svinjca?
"Donald Trump" na svojoj društvenoj mreži objavljuje degutantne slike iz svinjca?


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi