"Trumpov osobni Twitter" poživio manje od mjesec dana

Čini se da je pokrenuti novu društvenu mrežu na kojoj ćete biti glavni i jedini korisnik malo teže nego što je to bivši predsjednik SAD-a očekivao

Sandro Vrbanus četvrtak, 3. lipnja 2021. u 16:15

Blokade koje su Facebook, Twitter i ostale društvene mreže uvele Donaldu Trumpu pred sam kraj predsjedničkog mandata u konačnici su dovele do toga da ovaj, nakon što je izgubio izbore, pokrene vlastitu "društvenu mrežu". Bilo je to početkom svibnja, kada je na Internetu osvanuo "Desk", virtualni ured bivšeg predsjednika na njegovoj vlastitoj domeni donaldjtrump.org.

Bila je tu riječ više o osobnom blogu na kojem je Trump nastavio u tipičnoj njegovoj maniri napadati protivnike i izražavati svoja mišljenja o svemu i svačemu, bez zadrške i cenzure. Stranica je omogućavala posjetiteljima da njegove objave lajkaju ili ih podijele na "pravim" društvenim mrežama. Sreća oko toga da ima vlastitu stranicu na kojoj se može izražavati potrajala je tek četiri tjedna – ovoga tjedna Desk je nestao s Trumpovog weba, kako se čini, trajno.

Premalo posjetitelja

Washington Post od neimenovanog savjetnika bivšeg predsjednika saznaje kako je Trump bio frustriran jer "njegov Twitter" privlači vrlo malo posjetitelja, a javnost mu se u principu – izruguje. Njegovog bloga tako više na Internetu nema, sve objave kao i svaki spomen tog pokušaja izbrisani su sa službenih stranica.

Posjetite li link koji je prije vodio do Trumpovog bloga, nudi se tek obrazac za prijavu na newsletter. Trump za sada nije objavio na koji način ubuduće misli komunicirati s pristašama, ali moguće je da će to biti upravo putem – emaila.