Twitter je pojedinim korisnicima počeo isplaćivati novac od prikazanih oglasa

Korisnici koji ispunjavaju određene uvjete i još su k tome pretplaćeni na Twitter Blue, u sljedeća 72 sata mogu očekivati uplatu od Twittera

Matej Markovinović petak, 14. srpnja 2023. u 22:28
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Gotovo pola godine nakon što je Elon Musk najavio da će neki korisnici Twittera moći zarađivati novac putem oglasa prikazanih unutar aplikacije, to se konačno počelo i događati. Među prvima se o tome oglasio urednik The Vergea, Tom Warren, objavivši snimak zaslona koji prikazuje Twitterovu obavijest.

„Iznenađenje! Drago nam je što možemo s vama podijeliti dio našeg prihoda generiranih od oglasa na vašim tweetovima. Želimo da imate koristi od objava na Twitteru, a ovo je još jedan korak prema tom cilju“, kažu iz Twittera.

Korisnici će dobiti svoj udio putem računa na Stripeu koji su koristili za registraciju na Creator Subscriptions u sljedeća 72 sata. No, iako to možda zvuči super, postoji jedna „kvaka“. Za dobivanje ove isplate korisnici moraju biti pretplaćeni na Twitter Blue te se njihovi tweetovi moraju pojaviti drugim twitterašima barem pet milijuna puta u protekla tri mjeseca.

Iznos koji će dobiti ovisit će, naravno, o njihovim rezultatima. Iz Twittera su još prije naveli da će se isplate kretati od 1.000, pa sve do 40.000 dolara za one najpopularnije račune.