Twitter je ponovno glavna tema, ovoga puta jer je bio globalno nedostupan

Twitter je oko 14 sati pao u cijelom svijetu, a ovako duga nedostupnost najduža je u povijesti te društvene mreže

Sandro Vrbanus četvrtak, 14. srpnja 2022. u 22:29

Danas oko 14 sati pao je Twitter. Društvena mreža o kojoj se posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno piše, primarno jer ju je namjeravao preuzeti Elon Musk, prestala je normalno funkcionirati za veliku većinu svjetskih korisnika.

Twitter je nedostupan i putem mobilne aplikacije i putem desktop verzije, a globalni ispad od sat vremena najduži je u njegovoj povijesti. Nemoguće je pogledati tvitove ili objaviti nove, a službenih informacija o padu za sada nema. Naime, kada bi u povijesti padale druge mreže, poput Facebooka, Snapchata, WhatsAppa i ostalih, Twitter je uvijek bio mjesto na kojem bi se informacija o tome najprije proširila, pa čak i mreža na kojoj su druge mreže objavljivale informacije o svojoj nedostupnosti. U situaciji kada Twitter ne radi – ostali smo, barem privremeno, u informacijskom mraku.

Prema Downdetectoru, nakon otprilike sat vremena pokazali su se prvi znakovi oporavka. Nešto iza 15 sati mreža je proradila, stigla je službena poruka Twittera koja ne razjašnjava uzroke pada:

Nakon 18 sati službeno je objavljeno kako je Twitter ponovno potpuno funkcionalan: