Twitter testira značajku za davanje napojnice

Iako značajku zasad može uključiti nekolicina ljudi među kojima su novinari, kreatori, stručnjaci i neprofitne organizacije, Twitter navodi da će uskoro biti dostupna i ostalim korisnicima

Matej Markovinović subota, 8. svibnja 2021. u 08:05

Popularna društvena mreža Twitter, započela je s uvođenjem „Tip Jar“ značajke, koja omogućava korisnicima platforme da primaju ili šalju napojnice te da tako pomognu ili podrže rad svojih omiljenih računa koje prate, objavila je tvrtka na svom blogu.

Značajku trenutno može uključiti samo nekolicina Android i iOS korisnika, a raspoznat ćete ih ako pored „Follow“ gumba imaju i ikonu novčanica. Nakon što kliknete „Tip Jar“ ikonu, ponudit će se popis platnih usluga koje je primatelj napojnice omogućio, a to su trenutno – Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal i Venmo.

U objavi se navodi da Twitter ne uzima „dio kolača“ od napojnica, a Android korisnici ih mogu slati i unutar Spacesa, tvrtkine značajke slične Clubhouseu.

No, prema tweetu izvršne direktorice SocialProof Securityja, Rachel Tobac, nakon što korisnik pošalje napojnicu putem PayPala, primatelj će osim novca moći vidjeti i adresu pošiljatelja. Twitter je uvidio problem te su kasnije ažurirali informacije o slanju i primanju novca da bi korisnicima bilo jasnije da druge aplikacije, prema njihovim uvjetima, mogu dijeliti informacije između primatelja i pošiljatelja napojnica.