Twitter testira značajku za davanje napojnice

Iako značajku zasad može uključiti nekolicina ljudi među kojima su novinari, kreatori, stručnjaci i neprofitne organizacije, Twitter navodi da će uskoro biti dostupna i ostalim korisnicima

Matej Markovinović subota, 8. svibnja 2021. u 08:05

Popularna društvena mreža Twitter, započela je s uvođenjem „Tip Jar“ značajke, koja omogućava korisnicima platforme da primaju ili šalju napojnice te da tako pomognu ili podrže rad svojih omiljenih računa koje prate, objavila je tvrtka na svom blogu.

Značajku trenutno može uključiti samo nekolicina Android i iOS korisnika, a raspoznat ćete ih ako pored „Follow“ gumba imaju i ikonu novčanica. Nakon što kliknete „Tip Jar“ ikonu, ponudit će se popis platnih usluga koje je primatelj napojnice omogućio, a to su trenutno – Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal i Venmo.

U objavi se navodi da Twitter ne uzima „dio kolača“ od napojnica, a Android korisnici ih mogu slati i unutar Spacesa, tvrtkine značajke slične Clubhouseu.

No, prema tweetu izvršne direktorice SocialProof Securityja, Rachel Tobac, nakon što korisnik pošalje napojnicu putem PayPala, primatelj će osim novca moći vidjeti i adresu pošiljatelja. Twitter je uvidio problem te su kasnije ažurirali informacije o slanju i primanju novca da bi korisnicima bilo jasnije da druge aplikacije, prema njihovim uvjetima, mogu dijeliti informacije između primatelja i pošiljatelja napojnica.

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi