Twitterovo brisanje neaktivnih računa zasad se odnosi samo na EU

Nastavlja se priča oko Twitterove namjere brisanja starih korisničkih računa, barem u početku proces brisanja računa provoditi će se samo na području EU

Matija Pavlić subota, 30. studenog 2019. u 19:46

Priča oko Twitterove namjere brisanja starih neaktivnih računa vrlo brzo je dobila svoj nastavak. Kako smo već pisali na našim stranicama Twitter bi trebao započeti proces brisanja računa korisnika koji se u tu microblogging platformu nisu ulogirali više od šest mjeseci. Time bi oslobođena korisnička imena bila dostupna novim korisnicima.

To je izazvalo određeno nezadovoljstvo među korisnicima pa su iz Twittera odlučili dodatno pojasniti ovu mjeru. Twitter napominje kako od svojih samih početaka imaju politiku brisanja neaktivnih računa, no kako se ona ne primjenjuje tako striktno kako je propisano, niti u redovnim vremenskim intervalima.

Najnoviji proces brisanja računa u početku bi se odnosio isključivo na korisnike iz EU, poglavito zbog tamošnjih pravila oko privatnosti korisnika (pri čemu se prvenstveno misli na GDPR). Prije procesa brisanja računa iz Twittera najavljuju kako će se pozabaviti i problemom računa korisnika koji su preminuli, a njihovi računi su ostavljeni kao neki vid sjećanja na njih.

Valja napomenuti da će Twitter prije samog brisanja poslati upozorenje na adrese elektroničke pošte koje su poslužile za registriranje sada neaktivnih računa koji su predodređeni za brisanje.