Nastavak popularnog besplatnog tečaja o umjetnoj inteligenciji dostupan na hrvatskom

Zbog izvrsnog uspjeha projekta Elements of AI i preko 21 tisuće do sada prijavljenih, hrvatskim je polaznicima na istoj stranici omogućeno polaganje drugog koraka tečaja – Building AI

Sandro Vrbanus četvrtak, 8. travnja 2021. u 20:37

Besplatni tečaj o umjetnoj inteligenciji, Elements of AI, od predstavljanja krajem studenog prošle godine upisalo je do sada više od 21 tisuću Hrvata, čime je prijeđena polovica cilja od 40 tisuća polaznika iz Hrvatske. Projekt je naišao na veliku potporu domaće javnosti, pogotovo u poslovnim i akademskim krugovima, a zbog ovog izvrsnog uspjeha građanima je od danas na raspolaganju nastavak tečaja – Building AI.

Ostvareni rezultati i daljnji planovi predstavljeni su na konferenciji za medije, na kojoj su uz Mislava Malenicu, predsjednika Udruge CroAI koja je nositelj projekta za Hrvatsku, sudjelovali i predstavnici kompanija koje su se snažno uključile u projekt i potaknule svoje zaposlenike na edukaciju o umjetnoj inteligenciji.

Odličan odaziv u Hrvatskoj

"U četiri mjeseca smo prešli polovicu ambiciozno postavljenog cilja te smo izrazito zadovoljni interesom koji su građani pokazali za umjetnu inteligenciju", istaknuo je Mislav Malenica.

Hrvatska je, uz Finsku kao zemlju domaćina, ostvarila najbolji 10-dnevni start od svih zemalja Europske unije i u tako kratkom roku zabilježila 10 tisuća polaznika. Elements of AI ubrzo po predstavljanju postao je prepoznatljiv u poslovnoj zajednici te simbol ulaganja u edukaciju i razvoj znanja i vještina, a polaznici redom ističu kako im je tečaj dao bolji uvid u svijet umjetne inteligencije.

Projekt su od početka snažno podržali partneri, a prvi među njima su bili Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka čiji su zaposlenici zabilježili sjajne rezultate.

Elements of AI su 2019. zajedničkim snagama razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, a nositelj projekta u Hrvatskoj je Udruga CroAI.

Tečaj je prilagođen na hrvatski jezik te je za sve polaznike u potpunosti besplatan. Edukacija se sastoji od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njezino završavanje u prosjeku je potrebno 25 sati. Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju AI certifikat, a za savladavanje tečaja nije potrebno predznanje u području programiranja. Nadogradnja tečaju, Building AI od danas je dostupan na istoj web stranici na engleskom jeziku.

Više detalja kao i prijavu na tečaj možete pronaći na službenoj web stranici.