Serija domaćih webinara o svemiru i svemirskim tehnologijama

Serija od 8 predavanja ugostit će lokalne stručnjake iz različitih područja poput svemirske znanosti i inženjerstva, politike i poduzetništva te im pružiti priliku da prezentiraju svoje projekte, iskustva i ideje

Sandro Vrbanus četvrtak, 11. veljače 2021. u 06:00

Najveća globalna organizacija studenata i mladih stručnjaka u svemirskoj industriji, SGAC (Space Generation Advisory Council) u Hrvatskoj s udrugom Adriatic Aerospace Association (A3) organizira seriju od osam besplatnih online predavanja. Ona će imati za cilj nadahnuti i motivirati studente i mlade stručnjake u Hrvatskoj i šire u razvoju karijere u svemirskoj industriji. Udruga A3 u svojem radu ima cilj kontinuirano podržavati mlade generacije svih uzrasta – od osnovnoškolaca i srednjoškolaca do studenata i mladih stručnjaka.

U svojim će predavanjima ugostiti lokalne stručnjake iz različitih područja poput svemirske znanosti i inženjerstva, politike, poduzetništva i drugih sličnih grana, te im pružiti priliku da prezentiraju svoje projekte, ideje i iskustva. Svi zainteresirani mogu sudjelovati prateći ovu poveznicu za registraciju. Na kraju svakog predavanja predviđeno je vrijeme za pitanja i odgovore. Sva predavanja biti će održana na hrvatskom jeziku, a termin prvog predavanja je četvrtak, 11. veljače u 18 sati.

Prvi webinar u ovoj seriji biti će o samom SGAC-u, organizaciji koja ima ulogu trajnog promatrača u UN-ovom Odboru za miroljubivo korištenje svemira (UN COPUOS). Organizacija djeluje u 6 regija na 6 kontinenata, te okuplja više od 15.000 članova iz više od 150 zemalja, a jedna od njih je i Hrvatska.

Na ovom webinaru, s naslovom "SGAC i svemirska industrija za mlade profesionalce" gledatelji će moći saznati više o samoj organizaciji, kako joj se pridružiti i doprinijeti njezinim aktivnostima. Predavačica i moderatorica prve epizode je Mirta Medanić, Nacionalna kontakt osoba SGAC-a u Hrvatskoj.