Boris Kozjak dobitnik Nacionalne nagrade za Hrvatsku na Sony World Photography Awards 2020.

Svjetska Fotografska Organizacija (World Photography Organisation) i Sony Hrvatska objavili su kako je Boris Kozjak dobitnik Nacionalne nagrade za Hrvatsku na Sony World Photography Awards 2020.

Bug.hr subota, 22. veljače 2020. u 06:30

Program nacionalnih nagrada je inicijativa Sonyja i Svjetske Fotografske Organizacije s ciljem podržavanja lokalnih fotografskih zajednica u 63 države diljem svijeta. Program nagrađuje jednog fotografa iz svake države za samostalnu fotografiju, te im pruža mogućnost da svoj rad prikažu globalnoj publici na renomiranoj Sony World Photogrphy Awards izložbi u galeriji Somerset House u Londonu, od 17. travnja do 4. svibnja.

Boris Kozjak jednoglasno je odabran od strane žirija za fotografiju Veo Sjećanja, uvrštenu u kategoriju Potreti Otvorenog natjecanja. Fotografija prikazuje djevojku imena Tanja, a napravljena je u lipnju 2019. godine u Vinkovcima.

Povodom osvajanja Nacionalne nagrade za Hrvatsku, Boris Kozjak je izjavio: „Oduševljen sam ovim uspjehom i potpuno zahvalan na prilici da predstavim svoj rad u sklopu Sony World Photography Awardsa.“

Kao dobitnik Nacionalne nagrade, Boris Kozjak je osvojio Sony A7 III kameru.