100 milijuna Alexa uređaja u cijelom svijetu

U intervjuu za Verge potpredsjednik Amazonova odjela za uređaje i servise, Dave Limp, pohvalio se kako je dosad prodano 100 milijuna uređaja s Alexom te najavio dolazak Alexe u automobile

Matija Pavlić subota, 5. siječnja 2019. u 21:30

U intervjuu za internetski portal Verge stariji potpredsjednik Amazonova odjela za uređaje i servise, Dave Limp, pohvalio se kako je dosad u cijelom svijetu prodano 100 milijuna uređaja koji sadrže Amazonovu virtualnu asistenticu Alexu.

Takav uspjeh postignut je zahvaljujući velikoj marketinškoj kampanji, stalnom naglašavanju prednosti Alexe i njezine stalne prisutnosti u medijima te proizvodima prihvatljive cijene koji se nalaze na tržištu i sadrže Alexu.

Amazon sam nudi 150 proizvoda s integriranom Alexom, a tu je i 28 tisuća pametnih uređaja koji imaju podršku za Alexu (od 400 različitih proizvođača).

Limp naglašava kako je namjera Amazona dovesti Alexu na sva moguća tržišta. Među novim tržištima na kojima se očekuje Alexa su i automobili (kao konkurencija Googleovoj Android Auto platformi) te se očekuje kako će Amazon raditi na većem prisustvu Alexe u domovina i u uredima.