Fitbit službeno predstavio Charge 4 s ugrađenim GPS-om

Fitbit je službeno predstavio svoju fitness narukvicu Charge 4 koja će naslijediti Charge 3 narukvicu iz 2018. godine te donosi GPS, izmjenjive remene te praćenje zasićenosti krvi kisikom

Matija Pavlić utorak, 31. ožujka 2020. u 22:05

O Fitbitovoj fitness narukvici Charge 4 već smo pisali kad je najavljena, a sada je i službeno predstavljena. Nasljeđuje staru Charge 3 narukvicu predstavljenu u rujnu 2018. godine. Glavna promjena u odnosu na prethodni model je GPS modul.

Također, tu je i zaslon otporan na grebanje, otpornost na utjecaje vode, autonomija od maksimalno 7 dana, praćenje otkucaja srca 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu, praćenje 20 različitih načina vježbanja (7 njih uključuje i GPS), praćenje sna uz pametnu budilicu, mjerenje zasićenosti krvi kisikom, mogućnost kontroliranja reprodukcije glazbe putem servisa Spotify, mogućnost brzog odgovaranja na poruke (za Android uređaje) te Fitbit Pay (zahvaljujući uključenom NFC-u).

Tu je i akcelerometar u tri osi, vibracijski motor, visinomjer te podrška za iOS i Android uređaje. Korisnicima će na raspolaganju biti S remen (140 do 180 milimetara) ili L remen (180 do 220 milimetara).

Charge 4 bit će dostupan u dvije inačice, običnoj za 149,99 eura te Special Edition inačici s remenom od reflektirajuće tkanine i dodatnim klasičnim crnim remenom za 169,99 eura.

Moguće je nabaviti i dodatne remene poput modela koji uključuje reflektirajuću tkaninu s recikliranim vlaknima te ručno izrađenog modela remena s Horween kožom. Njihove cijene kreću se od 29,99 eura na više.